Σάλος στην Ινδονησία: Πιλότος και συγκυβερνήτης κοιμήθηκαν εν ώρα πτήσης

Το αεροσκάφος βρίσκονταν σε λάθος πορεία

Must Read

Την έναρξη έρευνας διέταξε το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας στην αεροπορική εταιρεία της χώρας Batik Air. Κυβερνήτης και συγκυβερνήτης αποκοιμήθηκαν συγχρόνως κατά την διάρκεια πτήσης, γεγονός που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

«Θα πραγματοποιήσουμε έρευνα και θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση των επιχειρήσεων πτήσεων την νύχτα, που συνδέονται με την διαχείριση των κινδύνων λόγω κόπωσης για την Batik Air και όλους τους αερομεταφορείς» ο γενικός διευθυντής αεροπορικών μεταφορών του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο πιλότοι αποκοιμήθηκαν κατά την διάρκεια πτήσης εσωτερικού στα τέλη Ιανουαρίου, χωρίς να προκληθεί ατύχημα. Η ινδονησιακή Αρχή αεροπορικής ασφάλειας κάλεσε τις εταιρείες αερομεταφορών να ενισχύσουν τους ελέγχους στους θαλάμους διακυβέρνησης των αεροσκαφών και να διασφαλίσουν ότι το πλήρωμα αναπαύεται επαρκώς.

Οι δύο κυβερνήτες, ηλικίας 32 και 28, ινδονησιακής καταγωγής, έχουν τεθεί προσωρινά σε διαθεσιμότητα. Την 25η Ιανουαρίου, οι πιλότοι ενός Airbus A320 κοιμήθηκαν ταυτόχρονα επί 28 λεπτά σε πτήση από Σουλαέσι (βόρεια Ινδονησία) προς την πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Το περιστατικό οδήγησε σε σειρά σφαλμάτων στην διακυβέρνηση του αεροσκάφους. Πάντως, οι 153 επιβάτες και οι 4 αεροσυνοδοί δεν έπαθαν το παραμικρό κατά την πτήση διάρκειας 2 ωρών και 35 λεπτών.

Ο κυβερνήτης ζήτησε από τον συγκυβερνήτη την άδεια να ξεκουραστεί για ένα λεπτό και του το επέτρεψε. Ανέλαβε επικεφαλής του αεροσκάφους, όμως αποκοιμήθηκε λίγο αργότερα. 

Είκοσι οκτώ λεπτά μετά την τελευταία καταγεγραμμένη επικοινωνία, ο κυβερνήτης ξύπνησε και συνειδητοποίησε ότι ο συγκυβερνήτης του κοιμόταν και το αεροσκάφος βρίσκονταν σε λάθος πορεία. Ξύπνησε τον συνάδελφό του, επικοινώνησε με την Τζακάρτα και διόρθωσε την πορεία της πτήσης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This