Σε «παράκρουση» ο Μπάιντεν – Έτοιμος να «φιμώσει» το TikTok λόγω της… Κίνας!

Κρύος ιδρώτας λούζει τον πρωθυπουργό του Tik Tok, Κυριάκο Μητσοτάκη!

Must Read

Ένα βήμα πριν από την υπογραφή νόμου που δίνει στην κινεζική ByteDance περίπου έξι μήνες προθεσμία για να εκποιήσει το TikTok, βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει βαθιά ανησυχία για την απαγόρευση της διαδικτυακής πλατφόρμας που χρησιμοποιούν τουλάχιστον 170 εκατομμύρια Αμερικανοί, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Reuters.

Όπως έγινε γνωστό, μέσα στην ερχόμενη εδβομάδα, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ σχεδιάζει να ψηφίσει το νομοσχέδιο καταστολής του TikTok. Είχε προηγηθεί η ομόφωνη έγκριση του μέτρου, από σχετική επιτροπή. «Αν το περάσουν, θα το υπογράψω», φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του, ο αντίπαλός του στις επικείμενες εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμ, εξέφρασε αντιρρήσεις για την απαγόρευση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας μία ανάρτηση: «Αν απαλλαγείτε από το TikTok, το Facebook… θα διπλασιάσει τις δραστηριότητές του». Μάλιστα, εξήγησε πως κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελε, ενώ έκανε λόγο και για την ανάκληση της πρόσβασής του στο Facebook και το Instagram, μετά την αφαίρεση δύο εκ των αναρτήσεών του, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Reuters, το υπουργείο Δικαιοσύνης είπε στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής ότι ένα νομοσχέδιο εκποίησης, αντί για ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει το TikTok, θα έθετε την κυβέρνηση σε ισχυρότερη νομική θέση!

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο Μάικ Πενς, που υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος υπό τον Τραμπ, ενέκρινε την προτεινόμενη νομοθεσία της Βουλής για το TikTok. «Η Κίνα δηλητηριάζει τα μυαλά των Αμερικανών παιδιών. Φτάνει πια», έγραψε στο X (Twitter).

«Το Tiktok απειλεί να επιτρέψει στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες Αμερικανών»

Υπενθυμίζεται, πως το 2020, ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να απαγορεύσει το TikTok και το WeChat που ανήκουν στην Κίνα, αλλά μπλοκαρίστηκε από τα δικαστήρια. Ο ίδιος σε εκτελεστικό διάταγμα του Αυγούστου 2020 είχε πει ότι η συλλογή δεδομένων TikTok «απειλεί να επιτρέψει στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα πρόσβαση σε προσωπικές και αποκλειστικές πληροφορίες των Αμερικανών – επιτρέποντας ενδεχομένως στην Κίνα να παρακολουθεί τις τοποθεσίες ομοσπονδιακών υπαλλήλων και εργολάβων, να δημιουργεί φακέλους προσωπικών πληροφοριών για εκβιασμό και να διεξάγουν εταιρική κατασκοπεία».

Ωστόσο, η TikTok υποστήριξε πως δεν έχει και δεν θα κοινοποιήσει δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση, ενώ υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο της Βουλής ισοδυναμεί με απαγόρευση«Αυτή η νομοθεσία έχει ένα προκαθορισμένο αποτέλεσμα: πλήρη απαγόρευση του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε η εταιρεία μετά την ψηφοφορία της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής και συνέχισε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να αφαιρέσει από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς το συνταγματικό τους δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This