Όρμπαν καλεί Τραμπ

Τί κρύβεται πίσω από τη συνάντηση Όρμπαν - Τραμπ στη Φλόριντα

Must Read

Ο Βίκτωρ Όρμπαν δεν ταξίδεψε στη Φλόριντα για αναψυχή. Με την επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο να φαντάζει ως ένα πολύ ρεαλιστικό σενάριο ο Ούγγρος πρωθυπουργός επιδίωξε να συναντηθεί μαζί του για να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους. Έχει άλλωστε τεταμένες σχέσεις με την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν κυρίως λόγω της καθυστέρησης της Βουδαπέστης να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο Όρμπαν έχει δηλώσει ότι οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και οι ευρωεκλογές του Ιουνίου θα είναι κρίσιμης σημασίας, καθώς οι συντηρητικοί στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα πρέπει να πολεμήσουν μαζί για να «ανακτήσουν» τους θεσμούς στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες από τους φιλελεύθερους, οι οποίοι, κατά τον Ούγγρο πρωθυπουργό, απειλούν τον δυτικό πολιτισμό.

Ο Ορμπαν έχει αρνηθεί να στείλει η χώρα του όπλα στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να απωθήσει τη ρωσική εισβολή, ενώ έχει επικρίνει τις δυτικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας και έχει ζητήσει επανειλημμένα να υπάρξει εκεχειρία στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Όρμπαν, ο στενότερος σύμμαχος του Κρεμλίνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κράτησε τη βοήθεια από το μπλοκ για την άμυνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής, διατηρώντας παράλληλα καλές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.  Ο Όρμπαν έχει προσπαθήσει να προσεταιριστεί τον Τραμπ, βλέποντας την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο ως έναν τρόπο να χαλαρώσει τη διπλωματική απομόνωση της Ουγγαρίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This