Ενωτικός ο νέος πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής!

Θα αναλάβει την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας

Must Read

Νέος πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, διορίστηκε ο οικονομολόγος Μοχάμεντ Μουστάφα από τον Μαχμούντ Αμπάς.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Wafa, η επιλογή του Μοχάμεντ Μουστάφα ως πρωθυπουργό, έγινε διότι ως πρόσωπο σηματοδοτεί μια ευρύτερη ενότητα, ενώ αποφασίστηκε μετά τις εντεινόμενες πιέσεις που δεχόταν ο Μαχμούντ Αμπάς για μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η οποία και ελέγχεται διοικητικά από τη μετριοπαθή Παλαιστινιακή Αρχή.

Όσον αφορά το βιογραφικό του, ο Μουστάφα έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ, υπήρξε επικεφαλής της παλαιστινιακής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Paltel, στο παρελθόν υπηρέτησε ως πρόεδρος του Ταμείου Επενδύσεων για την Παλαιστίνη και διατέλεσε ως οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Αμπάς.

Σύμφωνα δε με το Wafa, ο Μουστάφα ως νέος πρωθυπουργός που αναλαμβάνει εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, θα έχει για βασικό του έργο την παροχή βοήθειας και την ανοικοδόμηση αυτού του παλαιστινιακού θύλακα, καθώς και τη μεταρρύθμιση των θεσμών της Παλαιστινιακής Αρχής.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι παρόλο που έχει υπάρξει στενός συνεργάτης του Αμπάς, ο Μοχάμεντ Μουστάφα δεν είναι μέλος της Φάταχ, με την παλαιστινιακή ηγεσία να ελπίζει ότι θα μπορούσε να αναδειχθεί σε ενωτικό παράγοντα και ενδεχομένως να αναλάβει την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο, Λωρίδας της Γάζας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This