Βουλγαρία: Πολιτειακοί, πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες πενθούν για την απώλεια του Πατριάρχη

Οι τοποθετήσεις τους

Must Read

Ο θάνατος του επικεφαλής της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι ηχηρή απώλεια για την Εκκλησία και τον βουλγαρικό λαό, τόνισε ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ. Ο Ράντεφ μετά την ανακοίνωση του Πατριαρχείου για τον θάνατο του Πατριάρχη Νεόφυτου εξέφρασε την οδύνη του.

Ο Πατριάρχης πέθανε σε νοσοκομείο της Σόφιας από πολυοργανική ανεπάρκεια έπειτα από μακρά ασθένεια σε ηλικία 78 ετών. «Σκύβω το κεφάλι με βαθύτατη λύπη στη μνήμη του Παναγιωτάτου Νεοφύτου, Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτη Σόφιας», τόνισε ο Ράντεφ. «Με την αφοσιωμένη πνευματική του υπηρεσία στον Θεό και την Ορθοδοξία, ο Πατριάρχης Νεόφυτος έγινε πυλώνας του βουλγαρικού έθνους και του κράτους μας. Ο Θεός να τον συγχωρέσει και να αναπαύσει την ψυχή του! Αιωνία και ευλογημένη η μνήμη του», πρόσθεσε.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ επισήμανε ότι «ο Πατριάρχης Νεόφυτος θα μείνει στην μνήμη ως ένας σοφός και ευγενής πνευματικός ηγέτης. Με βαθιά λύπη στέλνουμε τον Παναγιώτατο Νεόφυτο, Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτη Σόφιας, στην ουράνια οδό του. Θα τον θυμόμαστε ως σοφό και ευγενικό πνευματικό ηγέτη που έδωσε πίστη και δύναμη στους λαϊκούς ακόμα κι όταν ο ίδιος ήταν σωματικά αδύναμος».

Η απερχόμενη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μαρίγια Γκαμπριέλ, η οποία αναμένεται να είναι η επόμενη πρωθυπουργός, υποράμμισε: «Θα θυμόμαστε την καθοδήγησή του για μια ζωή με πίστη και ευσέβεια και για την επίτευξη ενότητας».

Το Γραφείο του Αρχιμουφτή στην Βουλγαρία εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Πατριάρχη Νεόφυτου και ανέφερε ότι ο εκλιπών θα μείνει στην μνήμη για την κατανόηση και τον σεβασμό του προς τις θρησκευτικές κοινότητες της χώρας.

«Θα μείνει στην μνήμη μας ως ένας εξαιρετικά καλός άνθρωπος και ένας πνευματικός ηγέτης που επεδίωκε το διάλογο. Το μουσουλμανικό δόγμα θα τον θυμάται για την κατανόηση και το σεβασμό του προς τις θρησκευτικές κοινότητες της χώρας, ζητώντας τη συναίνεση για χάρη της συμφωνίας, της ηθικής, της ανατροφής και παραδοσιακές αξίες που υπερασπιστήκαμε μαζί», είπε ο Αρχιμουφτής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This