Έφυγε από την ζωή ο δημιουργός του καραόκε

Το 1967 παρουσίασε μια συσκευή που προέβαλε τους στίχους τραγουδιών

Must Read

Ο δημιουργός του καραόκε, Shigeichi Negishi, έφυγε σε ηλικία 100 ετών σκορπίζοντας την θλίψη. Σύμφωνα ανακοίνωση της κόρης του, πέθανε στις 26 Ιανουαρίου από φυσικά αίτια και πρόσφατα είχε πέσει. Το 1967 παρουσίασε μια συσκευή με την ονομασία «Sparko Box», που αυτόματα προέβαλε τους στίχους τραγουδιών καθώς έπαιζε μουσική.

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ιαπωνία, όπου το καραόκε έγινε πολύ δημοφιλές τις δεκαετίες 1970 – 1980, και παραμένει στις περισσότερες ασιατικές χώρες.

Τα «KTV» (karaoke box), οι επιχειρήσεις με δωμάτια όπου μπορούν να τραγουδήσουν ιδιωτικά καραόκε, να πιούν ποτό και να απολαύσουν το γεύμα τους, βρίσκονται παντού σε χώρες όπως Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Βιετνάμ και Φιλιππίνες. Η μόδα αυτή έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της σε μητροπόλης της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This