Μόσχα: 143 νεκροί – Συνελήφθησαν τέσσερις εμπλεκόμενοι – «Oι ύποπτοι είχαν επαφές με την Ουκρανία», λέει το FSB

Χειροπέδες σε επτά ακόμη άτομα - Οι αρχές της Ρωσίας αναλαμβάνουν τις κηδείες των θυμάτων

Must Read

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχαν εκφραστεί σχετικά με την αύξηση του αριθμού των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση χθες το βράδυ στον συναυλιακό χώρο Crocus κοντά στην Μόσχα. Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ στο κατάμεστο Crocus City Hall – μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας – και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τον κόσμο, σκορπώντας τον θάνατο. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).




Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε χθες, σύμφωνα με ρωσικές πηγές. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 121 μέχρι στιγμής. Οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν πως θα αναλάβουν τα έξοδα των κηδειών των θυμάτων ενώ θα δοθούν και αποζημιώσεις από 500 χιλιάδες έως 3 εκατομμύρια ρούβλια.Οι συγγενείς όσων σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση θα λάβουν 3 εκατομμύρια ρούβλια ο καθένας, και ένα εκατομμύριο θα λάβει ο κάθε τραυματίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης.

Από το πρωί οι αρμόδιες δυνάμεις καθαρίζουν ότι απέμεινε από την φωτιά που ξέσπασε μετά το μακελειό.

Η Ρωσία θα τιμωρήσει αυτούς που ευθύνονται για την επίθεση, δήλωσε παράλληλα ο γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ, σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι η επίθεση αυτή δείχνει ακριβώς το μέγεθος της απειλής που συνιστά η τρομοκρατία για τη Ρωσία.




 

Η σύλληψη των δραστών

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε λίγο νωρίτερα, επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ότι η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι 11 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά την τρομοκρατική επίθεση, μεταξύ των οποίων 4 που εμπλέκονται άμεσα στο μακελειό.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως, ένα λευκό όχημα, μάρκας Ρενό (Renault), το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τρομοκράτες, αναχαιτίστηκε στην περιφέρεια Μπριάνσκ (Bryansk) κοντά στα ουκρανικά σύνορα!

Προκαταρκτικά, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και αναχαιτίστηκε στην περιοχή Ναβλίνσκι (Navlinsky), μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Πολλές ρωσικές πηγές δημοσιεύουν φωτογραφίες και ονόματα τεσσάρων ιθαγενών από το Τατζικιστάν που φέρεται να εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση. Ωστόσο, αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επίσημα. Ρώσος βουλευτής ανέφερε πως στο λευτό όχημα βρέθηκαν ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας για τουφέκι εφόδου και διαβατήρια από το Τατζικιστάν.

Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε ότι οι ύποπτοι της τρομοκρατικής επίθεσης είχαν «επαφές« στην Ουκρανία και σχεδίαζαν να διαφύγουν εκεί.

«Αφού διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σχεδίαζαν να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν κατάλληλες επαφές στην ουκρανική πλευρά», αναφέρει η FSB σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η FSB προσέθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό, ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί προσεκτικά.

Παράλληλα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε επικαλούμενο την ανακοίνωση της FSB ότι 4 φερόμενοι ως δράστες της επίθεσης κατευθύνονταν στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία όταν συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί και είχαν επαφές στην ουκρανική πλευρά.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματικοί των ειδικών δυνάμεων πυροβόλησαν στους τροχούς του οχήματος προκειμένου να ακινητοποιήσουν το όχημα για να πάρουν ζωντανούς τους τρομοκράτες. Σύμφωνα με πηγές, οι επιβαίνοντες στο όχημα δεν ήταν φανατικοί, αλλά επαγγελματίες τρομοκράτες. Δεν είχαν σκοπό να αυτοκτονήσουν. Ήξεραν τη διαδρομή, πού να πάνε, πού να τρέξουν, πού να κρυφτούν και πού έπρεπε να συναντηθούν.

Δείτε το αυτοκίνητο των υπόπτων:

Σοκαριστικό βίντεο

Ανατριχίλα προκαλεί το νέο βίντεο ντοκουμέντο που ήρθε στην δημοσιότητα από το μακελειό.

Στο οπτικό υλικό το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία, φαίνονται δεκάδες πτώματα να κείτονται στην είσοδο του συναυλιακού χώρου.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This