Μακελειό στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε τη σύλληψη 4 τζιχαντιστών για την τρομοκρατική επίθεση

Must Read

Μία μόλις ημέρα μετά τις ρωσικές καταγγελίες για «σχέσεις» των δραστών της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall με Ουκρανούς εθνικιστές, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε πως τέσσερα μέλη του, τα οποία συνελήφθησαν στη Ρωσία, ευθύνονται για το φονικό χτύπημα στην αίθουσα συναυλιών στα προάστια της Μόσχας.

Ειδικότερα, στη χθεσινή έκδοσή της που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 29/3, η «al-Nabaa», η εβδομαδιαία εφημερίδα της τζιχαντικής οργάνωσης, επιβεβαιώνει σε ανακοίνωσή της πως «τέσσερις μαχητές, που είναι στρατιώτες του χαλιφάτου» επιτέθηκαν στο Crocus City Hall. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η οποία δημοσιοποιήθηκε στα κανάλια της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram, τρεις από αυτούς χρησιμοποίησαν μυδραλιοβόλα, ενώ ο τέταρτος αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση πυρκαγιάς.

Οι επιτιθέμενοι αποτέλεσαν στη συνέχεια στόχο μιας «καταδίωξης» από χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις, η οποία ολοκληρώθηκε με την «περικύκλωσή» τους σε ένα δάσος. «Μακάρι ο Θεός να τους απελευθερώσει από την αιχμαλωσία τους», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της «al-Nabaa».

Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου, που προκάλεσε το θάνατο 143 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 360, μεταξύ των οποίων και πολλών παιδιών, ωστόσο Ρώσοι αξιωματούχοι επιμένουν στο ουκρανικό σενάριο, την ώρα που το Κίεβο αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του στο μακελειό.

Η Ρωσία επιμένει στο σενάριο της ουκρανικής εμπλοκής

Χθες, Πέμπτη 28/3, συγκεκριμένα, η ρωσική ανακριτική επιτροπή, το όργανο, δηλαδή, που αναλαμβάνει τις κυριότερες ποινικές έρευνες, ανακοίνωσε πως οι δράστες της επίθεσης είχαν «σχέσεις με τους Ουκρανούς εθνικιστές» και είχαν λάβει «σημαντικά» χρηματικά ποσά με προέλευση την Ουκρανία. Οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη 11 υπόπτων, μεταξύ των οποίων και των τεσσάρων τζιχαντιστών, με τους οκτώ εξ αυτών να έχουν προφυλακιστεί για το πολύνεκρο χτύπημα.

Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως οι τέσσερις επιτιθέμενοι συνελήφθησαν στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ουκρανία, όπου, όπως είπε, ένα «παράθυρο» που θα τούς επέτρεπε να διασχίσουν τα σύνορα, είχε ετοιμαστεί από την ουκρανική πλευρά. Από την πλευρά του, ο διευθυντής των Ρωσικών Υπηρεσιών Ασφαλείας (FSB), Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, είχε κατηγορήσει τις ουκρανικές και τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι «διευκόλυναν» την επίθεση.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This