Στην Αγιά Σοφιά ο Ερντογάν εν όψει των δημοτικών εκλογών της Κυριακής

Σε μια ύστατη κίνηση εντυπωσιασμού της ισλαμιστικής βάσης του εκλογικού σώματος

Must Read

Στην μάχη της Κωνσταντινούπολης στρέφονται τα βλέμματα, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. Αναμετρώνται ο Εκρέμ Ιμάμογλου, και ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Πρόκειται επί της ουσίας για μονομαχία του Τούρκου πρέδρου και του νυν δημάρχου της αντιπολίτευσης.




 

Σύμωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ψαλίδα ανοίγει ελαφρώς υπέρ του Ιμάμογλου έναντι του Κουρούμ. Ωστόσο, ο αγώνας παραμένει αμφίρροπος.

Ο Ερντογάν έχει αναλάβει προσωπικά το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας. Το τελευταίο 48ωρο και μέχρι τις 6:00 το απόγευμα, όταν ξεκίνησε η απαγόρευση των προεκλογικών δραστηριοτήτων, οργάνωσε έξι συγκεντρώσεις, όλες στην Κωνσταντινούπολη. Το ίδιο πράττουν και οι υπουργοί του.

Σε μια ύστατη κίνηση εντυπωσιασμού της ισλαμιστικής βάσης του εκλογικού σώματος, ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον Κουρούμ, προσευχήθηκε πριν από λίγο στην Αγία Σοφία.




 

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τον έλεγχο του Τούρκου προέδρου στο πολιτικό σύστημα της γείτονος. Ωστόσο, εάν δεν καταφέρει να πάρει πίσω τον Δήμο Κωνσταντινούπολης, αλλάζει το σκηνικό στην Τουρκία και ανοίγει ο δρόμος για τον Εκρέμ Ιμάμογλου να καταστεί ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Την Άγκυρα την έχασε, επίσης, το κυβερνών AKP στις εκλογές του 2019 από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και τον Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος θα επικρατήσει και στις αυριανές εκλογές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν να φτάνει και το 60%.

Η Σμύρνη αποτελεί παραδοσιακά προπύργιο των κεμαλιστών και παραμένει εκτός δυνατοτήτων του ΑΚΡ, παρά την φθορά του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος λόγω εσωτερικής σύγκρουσης σε τοπικό επίπεδο.

Πηγή φωτό: Twitter Ερντογάν

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This