Χαρές για τον Ιμάμογλου από την Ντόρα Μπακογιάννη που ξεχνά ότι είναι ίδιος με τον Ερντογάν

«Δεν ξέρω πόσες ελπίδες έχουμε στο Κυπριακό. Δεν διαπραγματεύομαι εγώ αυτή τη στιγμή»

Must Read

Η Ντόρα Μπακογιάννη πιστεύει πως η προκλητική δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο έγινε επειδή είναι πίσω στις δημοσκοπήσεις για τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, με τον Εκρέμ Ιμάμογλου να είναι μπροστά.

Αυτό είπε μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά και συγκεκριμένα:

«Ο Ιμάμογλου είναι στη δημοσκόπηση μπροστά. Θα του λείπει κάτι από τη φιλοδοξία του Ερντογάν για να μπορέσει να βγει οριστικώς μπροστά. Του λείπει ένα κομμάτι απο την ακροδεξιά και (ο Ερντογάν) απευθύνεται σε αυτό το ακροατήριο… Πέραν αυτού, έχει μια σημασία ότι αυτή η δήλωση γίνεται τώρα που γίνεται μια πρόσθετη προσπάθεια από τον ΟΗΕ, με καινούργια υπεύθυνη του ΟΗΕ, η οποία έρχεται στην περιοχή για να ξεκινήσει ο διάλογος Τουρκοκυπρίων – Ελληνοκυπρίων… Η χθεσινή δήλωση Ερντογάν δεν παίζει πουθενά σήμερα στις τουρκικές εφημερίδες. Ούτε η δήλωση Ερντογάν παίζει, ούτε η δική μας αντίδραση παίζει».




Αναφέρθηκε και για το Κυπριακό: «Δεν ξέρω πόσες ελπίδες έχουμε στο Κυπριακό. Δεν διαπραγματεύομαι εγώ αυτή τη στιγμή. Αλλά το να γίνει άλλη μια προσπάθεια να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι δεν αλλάζει η βάση διαλόγου για το Κυπριακό επειδή θέλουν να την αλλάξουν οι Τούρκοι, ναι, ο ΟΗΕ και οι Κύπριοι και εμείς έχουμε την ίδια θέση, η οποία μιλάει για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Τέλος, αυτή είναι η βάση της συζήτησης. Τώρα, εάν δοθεί μια ευκαιρία να γίνει η συνέχεια του Κραν Μοντανά ή όχι, αν έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι Τουρκοκύπριοι ή όχι, αυτό θα το δούμε. Πάντως άρνησή τους αυτή τη στιγμή, να προσέλθουν με αυτή τη βάση της συζήτησης, είναι σαφώς πάρα πολύ αρνητικό πράγμα για την Τουρκία και για τους ίδιους».

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά επισήμανε: «Όποιος ξέρει την Τουρκία, ξέρει ότι τέτοια σκαμπανεβάσματα θα τα έχουμε πάντα… Ξέρω πάρα πολύ καλά τι επιδιώκει η Τουρκία. Νομίζω ότι ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων, οι οποίοι ξέρουν πάρα πολύ καλά την ίδια την Τουρκία και τις δυναμικές οι οποίες καταγράφονται.

Έχω και άλλοτε πει να μην ξεχνάμε ότι το τουρκικό, η τουρκική Βουλή, σήμερα έχει άνω του 25% ακραίους εθνικιστές οι οποίοι βρίσκονται μέσα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αυτοί οι της Οικογένειας συνεχίζουν τη μεγάλη ζημιά της χώρας και ακόμα είναι στο προσκήνιο. Έχει διερωτηθει κανένας τι θα θυμομαστε απ το πέρασμα τους??? όλα αυτά τα χρόνια??? Ψεμμα, υποκρισια και υποτέλεια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This