Φινλανδία: Θύμα bullying ο 12χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε συμμαθητή του στο σχολείο τους

Η φινλανδική αστυνομία πιστοποίησε πως αυτό ήταν το κίνητρο του ανήλικου δράστη

Must Read

Με τη Φινλανδία να παραμένει σοκαρισμένη από το αιματηρό περιστατικό σε σχολικό συγκρότημα χθες το πρωί στο Βαντά, προάστιο του Ελσίνκι, όπου ένας 12χρονος πυροβόλησε και σκότωσε ένα συμμαθητή του και τραυμάτισε σοβαρά άλλους δύο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανήλικος δράστης φέρεται να είχε πέσει θύμα bullying από συμμαθητές του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της φινλανδικής αστυνομίας, ο 12χρονος υποστήριξε ότι υποστεί ενδοσχολική βία, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, στοιχειοθετώντας το κίνητρο του φερόμενου δράστη. «Το κίνητρο της πράξης ήταν το bullying. Ο ύποπτος είπε στην αστυνομία κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων ότι έχει πέσει θύμα bullying και αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και στην προανάκριση της αστυνομίας», αναφέρεται στην, όπου επισημαίνεται πως ο ανήλικος συλληφθείς είχε αρχίσει να φοιτά στο συγκεκριμένο σχολείο στις αρχές του έτους και «πάλευε» να ενσωματωθεί με τους νέους συμμαθητές του.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, συνελήφθη στο Ελσίνκι, χωρίς να προβάλλει αντίσταση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο ανήκει σε συγγενή του. Η ελάχιστη ηλικία ποινικής ευθύνης στη Φινλανδία είναι τα 15 έτη, πράγμα που σημαίνει ότι ο ύποπτος δεν μπορεί να συλληφθεί επίσημα, παρά μόνο να ανακριθεί από την αστυνομία, προτού παραδοθεί στις Αρχές παιδικής μέριμνας.

Η Φινλανδία μετρά ήδη δύο περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία το 2007 και το 2008., μετά από τα οποία, η φινλανδική κυβέρνηση αυστηροποίησε τους νόμους περί όπλων, αυξάνοντας το ελάχιστο όριο ηλικίας για την κατοχή πυροβόλων όπλων και δίνοντας στην αστυνομία μεγαλύτερες εξουσίες να διενεργεί ελέγχους ιστορικού σε άτομα που υποβάλλουν αίτηση για άδεια οπλοφορίας. Σημειώνεται πως η σκανδιναβική αυτή χώρα των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά περισσότερες από 1,5 εκατ. άδειες πυροβόλων όπλων και περίπου 430.000 κατόχους άδειας, σύμφωνα με το φινλανδικό Υπουργείο Εσωτερικών.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This