Υψηλός συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ ζητούν από το Ισραήλ να λάβει επειγόντως μέτρα στη Λωρίδα της Γάζας!

Γενική επιφυλακή για επικείμενη επίθεση του Ιράν που ζητά εκδίκηση για το χτύπημα στη Δαμασκό

Must Read

Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από το Ισραήλ να επιτρέψει μια «θεαματική αύξηση» της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας ότι θέλει να διαπιστώσει τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων «τις επόμενες ώρες και ημέρες».

Τηλεφώνημα Μπάιντεν – Νετανιάχου

Δύο ανθρωπιστικούς διαδρόμους στη Λωρίδα της Γάζας ανοίγει το Ισραήλ μετά το τηλεφώνημα Μπάιντεν. Λιγότερο από μισή ώρα διήρκησε η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του αμερικανού προέδρου και του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τηλεφωνικά τρεις ημέρες μετά το ισραηλινό πλήγμα που στοίχισε τη ζωή σε επτά εργαζόμενους της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK)στη Λωρίδα της Γάζας.




 

«Αυτό που περιμένουμε και ελπίζουμε να δούμε τις επόμενες ώρες και ημέρες είναι μια θεαματική αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης, τη μείωση της βίας εναντίον αμάχων και φυσικά των εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις», είπε ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έγινε λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την εντονότερη επίπληξή του στο Ισραήλ από το ξέσπασμα του πολέμου με τη Χαμάς, προειδοποιώντας τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η πολιτική της Ουάσινγκτον θα εξαρτηθεί από το εάν θα ληφθούν άμεσα «συγκεκριμένα μέτρα» για την προστασία των αμάχων και των εργαζομένων σε αποστολές για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Επικριτικός ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας 

Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben Gvir σχολίασε ότι «είναι ατυχές που αντί να μπούμε  στη Ράφα, υπάρχουν εκείνοι που προτιμούν να φέρουν εξοπλισμό στη Γάζα που καταλήγει στα χέρια της Χαμάς». Νωρίτερα, ο ιστότοπος «Axios» αποκάλυψε ότι «το μίνι υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στο Ισραήλ συμφώνησε να ανοίξει το πέρασμα Erez για πρώτη φορά μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου», σημειώνοντας ότι «το μίνι υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στο Ισραήλ συμφώνησε να χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Ashdod για τη μεταφορά βοήθειας στη Γάζα”. Από την άλλη πλευρά, το ισραηλινό Channel 12 ανέφερε ότι «το μίνι υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να αυξήσει αμέσως την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Λωρίδα της Γάζας». Σύμφωνα με την  RTVE.es ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, επέκρινε την ανακοίνωση του γραφείου, διαβεβαιώνοντας ότι δεν εγκρίθηκε με ψηφοφορία επειδή τόσο ο ίδιος όσο και άλλα ριζοσπαστικά μέλη της κυβέρνησης είχαν αντιταχθεί. Στην πραγματικότητα, ο Ben Gvir υπερασπίζεται τη θέση της παράλυσης των αδειών για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, εκτός από την υποστήριξη των αμφιλεγόμενων σχεδίων για χερσαία εισβολή στην πόλη Rafá, στα νότια του θύλακα, η οποία χρησιμεύει ως καταφύγιο για 1,5 εκατ. Παλαιστίνιους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This