Ισραήλ: Πανικός στα σούπερ μάρκετ του Τελ Αβίβ υπό το φόβο ιρανικών αντιποίνων – Άδειασαν τα ράφια

Must Read

Έντονος αναβρασμός επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο Ισραήλ, μετά τα ισραηλινά πυραυλικά χτυπήματα στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό της Συρίας, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο στρατηγοί από το Ιράν, και σε κομβόι στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σκοτώθηκαν επτά μέλη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK), καθώς φαίνεται να ανοίγουν νέα «μέτωπα».

Ειδικότερα, υπό τον φόβο ιρανικών αντιποίνων, ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανέστειλε τις άδειες για όλες τις μονάδες μάχης, ενώ επιστράτευσε εφέδρους για να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα. «Με βάση την αξιολόγηση της κατάστασης, αποφασίστηκε ότι οι άδειες θα ανασταλούν προσωρινά για όλες τις μονάδες μάχης των IDF (Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων). Οι IDF βρίσκονται σε πόλεμο και η ανάπτυξη των δυνάμεων είναι υπό διαρκή αξιολόγηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την ώρα που καταγράφηκε μετακίνηση βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς στην πόλη Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Εν μέσω έντονων ανησυχιών για πιθανή κλιμάκωση της βίας, εξάλλου, οι πολίτες του Τελ Αβίβ ξεχύθηκαν πανικόβλητοι στα σούπερ μάρκετ της ισραηλινής πρωτεύουσας και άδειασαν τα ράφια, την ώρα που υπήρξαν μαρτυρίες πως παρουσιάζονται προβλήματα με τις υπηρεσίες GPS, σε ένα προφανές μέτρο με στόχο την απόκρουση κατευθυνόμενων πυραύλων.

Συν τοις άλλοις δεκάδες είναι οι πρεσβείες του Ισραήλ ανά τον κόσμο, στις οποίες μπήκε προσωρινό «λουκέτο», μεταξύ των οποίων εκείνες στη Ρώμη, το Αζεμπαϊτζάν, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και το Μαρόκο.

Το Ιράν έχει ορκιστεί εκδίκηση για τον θάνατο δύο στρατηγών του, καθώς και πέντε στρατιωτικών συμβούλων του στο αεροπορικό πλήγμα στο ιρανικό προξενείο στην πρωτεύουσα της Συρίας τη Δευτέρα 1/4.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This