Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για νέα επίθεση με drones στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

«Δεν αναλαμβάνουμε στρατιωτική δράση, ούτε προβοκάτσιες σε πυρηνικές εγκαταστάσεις» απαντά το Κίεβο

Must Read

Ουκρανικό είναι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που επιτέθηκε σήμερα στον -υπό ρωσικό έλεγχο- σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια, σύμφωνα με τη Μόσχα, τονίζοντας πως αυτή είναι η τρίτη σερί επίθεση της Ουκρανίας στον πυρηνικό σταθμό.

Από την πλευρά της, η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας αρνείται κατηγορηματικά ότι το Κίεβο εμπλέκεται σε αυτή, αλλά και στις προηγούμενες επιθέσεις με drones εναντίον των συγκεκριμένων πυρηνικών εγκαταστάσεων. «Η θέση της Ουκρανίας είναι σαφής και αδιαμφισβήτητη – δεν αναλαμβάνουμε στρατιωτική δράση, ούτε προβοκάτσιες σε πυρηνικές εγκαταστάσεις», δήλωσε σχετικά ο Άντριι Γιούσοφ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις αυτές, τρεις εκ των οποίων έγιναν προχθές Κυριακή, προέρχονται από την Ουκρανία και τις θεωρεί πολύ επικίνδυνες, αφού θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες, καθώς, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), έθεσαν σε κίνδυνο την πυρηνική ασφάλεια.

Το ρωσικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι η σημερινή επίθεση έγινε μόλις 10 λεπτά αφότου είχε επισκεφθεί τον σταθμό η αντιπροσωπεία του ΙΑΕΑ. Σημειώνεται πως μεθαύριο, Πέμπτη  11/4, πρόκειται να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΙΑΕΑ, την οποία συγκάλεσε η Ρωσία για να συζητηθούν οι νέες αυτές επιθέσεις στη Ζαπορίζια.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This