Μακελειό στο Σίδνεϊ: Γνωστός στις Αρχές ο 40χρονος μακελάρης – Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος

Το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης αποκλείστηκε

Must Read

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί το μακελειό στο Σίδνεϊ. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 40χρονος μπούκαρε σε εμπορικό κέντρο της πόλης και άρχισε να μαχαιρώνει αδιακρίτως όποιον έβρισκε μπροστά του. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και άλλοι οκτώ, ανάμεσά τους και ένα βρέφος εννέα μηνών, να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης αποκλείστηκε και επίσημα καθώς ανακοινώθηκε ότι ο δράστης του μακελειού ήταν γνωστός στις Αρχές για άλλους λόγους που ωστόσο δεν διευκρινίστηκαν.

Ο 40χρονος δράστης που σκόρπισε τον τρόμο και έπεσε νεκρός από πυρά γυναίκας αστυνομικού, φαίνεται πως έδρασε μόνος του και η Αστυνομία ερευνά τα κίνητρά του για την αιματηρή επίθεση.




Η αυτοθυσία της μητέρας

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος της 38χρονης μητέρας που προσπάθησε να προστατέψει το 9 μηνών βρέφος της, το οποίο ωστόσο δεν γλίτωσε από την μανία του δράστη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην κοιλιά. Το μωράκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο με τους θεράποντες ιατρούς να κάνουν ότι μπορούν για να το κρατήσουν στη ζωή.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε η άτυχη 38χρονη μητέρα με το μωρό της λίγο πριν το παραδώσει σε μία προσπάθεια να του σώσει τη ζωή.

«Η μητέρα του άρχισε να ουρλιάζει μανιωδώς. Έτρεχε πανικόβλητη. Τελικά πήγε πίσω στο καρότσι, πήρε το μωρό της αγκαλιά και μετά το μόνο που έβλεπα ήταν αίμα» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας. «Κρατούσαμε το μωρό, προσπαθούσαμε να σταματήσουμε την αιμορραγία, πιέζοντας στην πληγή του. Το ίδιο κάναμε και με την μητέρα και φωνάξαμε ασθενοφόρο». Δυστυχώς η 38χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Ακόμη μια σοκαριστική μαρτυρία για τη στιγμή του μακελειού: «Υπήρχε ένας άνδρας που ανέβαινε την κυλιόμενη σκάλα και ένας άλλος άνδρας στην κορυφή της που του πέταξε κάτι για να τον σταματήσει. Είδα τον δράστη να πέφτει και μετά να σηκώνεται και να ανεβαίνει την κυλιόμενη τρέχοντας. Όταν γύρισε, είδα το μαχαίρι, ένα κυνηγετικό μαχαίρι, μήκους περίπου 30 εκατοστών».




Πώς εξουδετερώθηκε ο δράστης

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή Αστυνομίας της Αυστραλίας, Άντονι Κουκ, η εξουδετέρωση του δράστη οφείλεται στην ψυχραιμία της γενναίας αστυνομικού. Η αστυνομικός βρέθηκε τετ α τετ με τον 40χρονο μακελάρη και πριν προλάβει να την μαχαιρώσει τον πυροβόλησε. «Ο δράστης σε αυτό το στάδιο είχε ήδη φτάσει στον 5ο όροφο. Εκείνη έτρεξε, τον πρόλαβε. Όταν γύρισε και την αντίκρισε, σήκωσε το μαχαίρι. Τον πυροβόλησε και ο άνδρας είναι πλέον νεκρός», δήλωσε σχετικά ο κ. Κουκ.

«Ο δράστης έδρασε μόνος του»

Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι είπε ότι όλα δείχνουν πως ο δράστης της επίθεσης «έδρασε μόνος του».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της χώρας έδωσε τα εύσημα στη γενναία αστυνομικό: «Σίγουρα είναι ηρωίδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έσωσε ζωές με την δράση της».

«Ήταν μια απεχθής πράξη βίας, που στόχευε αδιακρίτως αθώους ανθρώπους οι οποίοι πήγαιναν ένα συνηθισμένο Σάββατο να κάνουν τα ψώνια τους. Απόψε οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι στα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων. Οι πρώτες σκέψεις μας είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This