Επί ξυρού ακμής η κατάσταση στην Μέση Ανατολή – Επιστρέφει στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για ενδεχόμενο ιρανικό πλήγμα

Must Read

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται το Σάββατο η κατάσταση στην Μέση Ανατολή εν αναμονή της επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Πριν από λίγο ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι Τζο Μπάιντεν επιστρέφει εσπευσμένως στην Ουάσινγκτον διακόπτοντας το Σαββατοκύριακό του στο Ντελαγουέαρ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να έχει διαβουλεύσεις με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας για τις εξελίξεις.




 

«Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως αυτό το πλοίο και το πλήρωμά του, που αποτελείται από Ινδούς, Φιλιππινέζους, Πακιστανούς, Ρώσους και Εσθονούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Αντριέν Γουότσον.

«Η απρόκλητη κατάληψη εμπορικού πλοίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και πράξη πειρατείας» προσθέτει.

Την ίδια ώρα, στο Ισραήλ κορυφώνονται οι προετοιμασίες για ενδεχόμενο ιρανικό πλήγμα μετά και την κατάληψη από Φρουροούς της Επανάστασης του πλοίου «MSC Aries» στα Στενά του Ορμούζ.

Ισραήλ: «Η Τεχεράνη διαπράττει ομηρεία – Θα υποστεί τις συνέπειες»

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατέλαβαν ένα φορτηγό πλοίο που συνδέεται με συμφέροντα του Ισραήλ στα Στενά του Ορμούζ το Σάββατο. Είκοσι πέντε μέλη πληρώματος επιβαίνουν στο πλοίο ανακοίνωσε η ιταλο-ελβετική ναυτιλιακή εταιρία MSC, η οποία είναι ο διαχειριστής και ο εμπορικός φορέας εκμετάλλευσης του πλοίου, ανακοίνωσε η διεθνής ναυτιλιακή εταιρία Zodiac Maritime και ανήκει εν μέρει στον Ισραηλινό επιχειρηματία Εγιάλ Οφέρ.




Το περιστατικό έρχεται εν μέσω αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεων από την έναρξη της εκστρατείας του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο. Το Ιράν έχει απειλήσει να προβεί σε αντίποινα για τις ύποπτες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο προξενείο του στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, την 1η Απριλίου, από τις οποίες σκοτώθηκαν επτά αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης, μεταξύ των οποίων δύο ανώτεροι διοικητές.

«Η Τεχεράνη διαπράττει ομηρεία και πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις γι’ αυτό», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ, μετά την κατάληψη φορτηγού πλοίου που συνδέεται με το Ισραήλ κοντά στο Στενό του Ορμούζ από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This