Φιντάν προς Ιρανό ΥΠΕΞ: Δεν επιθυμούμε περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Τουρκία επιχειρεί για μια ακόμη φορά να εκμεταλλευτεί την κατάσταση παριστάνοντας τον… ειρηνοποιό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χακάν Φιντάν, είχε νωρίτερα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, στον οποίο και διαμήνυσε πως η Τουρκία δεν επιθυμεί περαιτέρω κλιμάκωση στην περιοχή, μετά τα σφοδρά αντίποινα του Ιράν κατά του Ισραήλ αργά χθες τη νύχτα, καλώντας τον «να σταματήσουν τα βήματα που θα αύξαναν την ένταση».

Με βάση τις ίδιες πηγές, ο Αμπντολαχιάν, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η επιχείρηση αντιποίνων κατά του Ισραήλ έχει τερματιστεί και το Ιράν δεν θα προχωρήσει σε νέα επιχείρηση, εκτός -βέβαια- αν δεχτεί επίθεση. Σε αυτή την περίπτωση, ο Ιρανός ΥΠΕΞ φέρεται να είπε στον Φιντάν πως η χώρα του θα απαντήσει πιο έντονα.

Μετά την επικοινωνία με τον Αμπντολαχιάν, ο Φιντάν είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, με τους δύο υπουργούς να τονίζουν την ανάγκη αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν τουρκικές διπλωματικές πηγές, παρόμοια ήταν και η αντίδραση του Αζερμπαϊτζάν -χώρα που, συνήθως, βρίσκεται σε στενή συνεννόηση με την Αγκυρα- με το Υπουργείο Εξωτερικών των Αζέρων να αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ανησυχεί βαθύτατα για την κατάσταση στην περιοχή. «Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από ενέργειες που θα αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την κατάσταση στη Μέση Ανατολή», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This