Καλή… αποτυχία, Μαρίνα

Η εικόνα, η μουσική και οι άνθρωποι που παρουσιάζει το «Ζάρι» αποτυπώνουν μία ελλαδικότητα από την οποία… απουσιάζουν οι Ελληνες και τα προϊόντα τους!

Must Read

Θα μπορούσε, άραγε, ποτέ μία αποτυχημένη προσπάθεια να θεωρηθεί ως μία καλή εξέλιξη; Να επιφέρει, δηλαδή, μεγαλύτερο καλό από μία επιτυχία; Η περίπτωση της συμμετοχής της χώρας μας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision ίσως να αποτελεί μία τέτοια περίπτωση. Και εξηγούμαι.

Αρχικά νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος που να αμφισβητεί τις ερμηνευτικές δυνατότητες και τη βαθιά μουσική παιδεία της Μαρίνας Σάττι, ιδιαίτερα μάλιστα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Εξάλλου, η υποτροφία που κέρδισε από το Μουσικό Κολέγιο Μπέρκλι (το φημισμένο αμερικανικό κολέγιο, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα κολέγια σύγχρονης μουσικής στον κόσμο) καταδεικνύει αυτή την πραγματικότητα.

Από κει και πέρα, όμως, το συγκεκριμένο τραγούδι, με το οποίο θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στον διαγωνισμό, αδικεί τόσο την ίδια ως καλλιτέχνιδα και ερευνήτρια όσο και την πατρίδα μας. Λεξιπενία και έλλειψη φαντασίας στον στίχο, μουσικός αχταρμάς με καταβολές ινδικές ή πακιστανικές, ρυθμός που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική αισθητική και, κυρίως, εικόνα μιας Ελλάδας που μπορεί να αποτυπώνει την τραγική σημερινή εκδοχή της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η στιγμή να στιγματίσει τη διαχρονικότητα του Ελληνισμού. Και το τονίζω αυτό, επειδή στο σχετικό βίντεο με το οποίο προβλήθηκε και έγινε γνωστό το τραγούδι διεθνώς όλα τα παραπάνω διανθίζονται με «ολίγην» Ακρόπολη, Ηρώδειο, Καρυάτιδες, αρχαίους αμφορείς και περικεφαλαίες, σε συνδυασμό, «φυσικά», με σουβλάκια και τζατζίκι!

Είναι φανερό ότι η πολυεθνική παρέα των συνεργατών της νεαρής καλλιτέχνιδας έτσι αντιλαμβάνεται την Ελλάδα και, κατ’ επέκταση, τον Ελληνισμό, αν και θα πρέπει να γίνεται σαφής διαχωρισμός αυτών των δύο όρων. Ο σύγχρονος ελλαδισμός πόρρω απέχει της αισθητικής του αρχαίου ελληνικού κάλλους και αν η καλλιτεχνική αυτή μουσική απόπειρα είναι ίσως ένας σαρκασμός της σύγχρονης ελλαδίτικης πραγματικότητας, αυτό θα έπρεπε να ήταν ένα αντικείμενο εσωτερικού διαλόγου και όχι ενός διεθνούς ρεζιλέματος. «Τα εν οίκω μη εν δήμω», Μαρίνα και Σια!

Τη δεκαετία του ’60 είχαν επιστρατευθεί τόσο ο ελληνικός κινηματογράφος όσο και τμήμα της ελληνικής μουσικής δημιουργίας για την ανάπτυξη της «βαριάς βιομηχανίας μας», του τουριστικού δηλαδή προϊόντος. Ενα προϊόν στο οποίο πράγματι χωρούσαν οι αρχαιότητες με το τζατζίκι, υπό το πρίσμα της «πατροπαράδοτης ελληνικής φιλοξενίας»! Τα αποτελέσματα αυτής της εκστρατείας τα βιώνουμε και σήμερα ακόμη, με την εξαφάνιση της πρωτογενούς παραγωγής μας, με την άναρχη ανοικοδόμηση των αιγιαλών μας, με τον εκχυδαϊσμό της αισθητικής μας και, κυρίως, με την καλλιέργεια της αντίληψης ότι «όλα έχουν την τιμή τους», με την προσδοκία της τιμολόγησής μας ως συνοδοί πολυτελείας, ξεφεύγοντας από τη μιζέρια της πεζοδρομιακής πόρνης.

Παρ’ όλ’ αυτά, την εποχή εκείνη η εικόνα, η μουσική και οι άνθρωποι απέπνεαν μία ελληνικότητα. Η εικόνα, η μουσική και οι άνθρωποι που παρουσιάζει το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι αποτυπώνουν μία ελλαδικότητα από την οποία… απουσιάζουν οι Ελληνες και τα προϊόντα τους! Το ντύσιμο αυτής της ελλαδικότητας με τους ιερούς και πολιτισμικούς χώρους των Ελλήνων δίνει το μήνυμα ότι αυτά απλώς βρίσκονται σε έναν τόπο που κατοικείται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά. Που απλώς εκμεταλλεύονται την ύπαρξή τους προς βιοπορισμό τους, ως τουριστική ατραξιόν.

Για όλα τα παραπάνω εύχομαι μέσα από την καρδιά μου… καλή αποτυχία στο «Ζάρι» και στους δημιουργούς του. Μπορεί η Eurovision να επιβραβεύει τέτοιες αθλιότητες, αλλά έχω μία κρυφή ελπίδα ότι έστω οι ξένοι θα σεβαστούν την εικόνα της Ελλάδας που διαμόρφωσαν με όποια παιδεία τους και θα καταδικάσουν αυτήν που προσπαθούν να τους επιβάλουν.

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης,
υποψήφιος ευρωβουλευτής με το «Εθνικό Μέτωπο»
[email protected]

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τι έχετε να πείτε τώρα που βγήκε και σας έσκισε όλους;Το τραγούδι ήταν ό,τι καλύτερο με ethnic στοιχεία και η σκηνική παρουσία της Μαρίνας ήταν μοναδική.Θα μπορούσατε εσείς να πετύχετε κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι.Έχετε μια άποψη, ντροπή

    • Πραγματικά ορισμένες φορές αναρωτιέμαι πόσο ανόητοι είστε. Από πότε καταργήθηκε η ελευθερία άποψης και δε το γνωρίζω ;

  2. Φίλε που γράφεις φαίνεται πως είσαι πολιτικός (κι ας μην βγεις) αφού δεν έχεις καταλάβει πως έτσι είναι η Ελλάδα. Μόνο οι πολιτικοφασιστες αντιλαμβάνονται κάτι άλλο και φαίνεται από το πως ζούμε με τις δικές σας αποφάσεις. Κρίμα π είσαι και δημοσιογράφος. Φάε την κακια σου και κάτσε σπίτι σου. Βασικά το λαγούμι των παλαιοχριστιανων ξενοίκιαστο είναι. Φιλικά

    • Πραγματικά ορισμένες φορές αναρωτιέμαι εάν είστε τόσο ανόητοι. Από πότε καταργήθηκε η ελευθερία άποψης και δε το γνωρίζω ;

  3. Ρε ουστ… που θα μιλήσετε κιόλας από πάνω. Εσείς που καταστρέψατε (και θα συνεχίσετε να το κάνετε) την ίδια την Ελλάδα δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε, ούτε καν να υπονοείτε, την καταστροφή της εικόνας της από κάποιον καλλιτέχνη. Κοιτάξτε να φάτε περισσότερα κι αφήστε ζητήματα που δεν άπτονται της ειδικότητάς σας. Ευχαριστώ!

  4. Πως τολμάτε να στελνετε τέτοιες μλκιες για την Σαττι. Την Μαρίνα της εκλεκτής καρδιάς μου. Ναι, είμαι γκει σαν τον κασσελακη. ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?! Πως τολμααααςςςςς

  5. Η Σάττι σας ενόχλησε κ.Κουριαννίδη;
    Ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με αυτό που θέλετε να ασχοληθείτε είναι η Eurovision;

    Σε μία χώρα όπου εσείς και οι όμοιοι σας έχετε καταστρέψει κάθε έννοια της ελπίδας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, καλύτερα να αναθεωρήσετε για το τί έχει προτεραιότητα να ασχοληθείτε κ.Κουριαννίδη.

    • Προφανώς θέλετε να απολογηθώ για την πολυετή άσκηση κυβερνητικής πολιτικής εκ μέρους μου ως αξιωματούχος της ελληνικής πολιτείας, που έγινε αιτία να καταστραφεί «κάθε έννοια της ελπίδας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας»; Στείλτε μου σας παρακαλώ την δήλωση μετανοίας και θα σας την επιστρέψω υπογεγραμμένη!

  6. Έχετε δίκιο κ.Κυριανίδης δεν έπρεπε να λείπει το τζατζίκι και το σουβλάκι από την Eurovision αλλά όμως θα μπορούσατε να το εντάξετε στο Euroψηφοδέλτιό σας και θα αναπληρωθεί πλήρως.

    • ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΛΕΣΣΑ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ…..
      ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ

  7. Καλή επιτυχία στο κορίτσι μας .
    Λυπάμαι πολύ για τον συντάκτη του άρθρου , τέτοιες απόψεις δεν χωρούν στον καλλιτεχνικό χώρο.
    Η Eurovision ανέκαθεν καταδεικνύει καλλιτεχνικές απόψεις και όχι πολιτισμό, αυτό θέλουν αυτό τους προσφέρουμε.
    Καλή επιτυχία Μαρίνα!!

    • Καλά ότι να ναι εσύ μάλλον ζεις σε άλλο κόσμο. Τι δουλειά έχει αυτό που λες με την κρίση ενός τραγουδιού και πως εκπροσωπείται η Ελλάδα

  8. Απαράδεκτα τα λόγια των δημοσιογράφων για την ίδια μας την χώρα στην Eurovision !!
    Η κοπελα με πυρετό και άρρωστη ανέβηκε στην σκηνή για ποιους ; Για εμάς τα γουρούνια που ξέρουμε να την κρίνουμε ενώ η συγκεκριμένη κοπελα και κάθε κοπελα στην θέση της προσπαθεί να μας φέρει την νίκη !!!

    • Μάλλον έχεις μπερδευτεί… είναι καθαρά προσωπικό συμφέρον!!! Τι κερδίζει η Ελλάδα απ’ όλο αυτό; Τίποτα απολύτως….και όχι μόνο δεν κερδίζει αλλά πληρώνει για να φάνε κάποιοι συγκεκριμένοι!!! Υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα στη χώρα μας και εμείς ασχολούμαστε ποιός λαλεί και τι; Αν πάρουμε την πρώτη θέση τι; Τα λύσαμε; τι θα αλλάξει για εμάς τους θνητούς Έλληνες; Θα πούνε οι Ευρωπαίοι μπράβο Ελλάδα; και θα συνεχίσουν το πήδημα!!!!

  9. Έννοια σας
    Τα κράτη με καρύδια κ ανάπτυξη δεν χαμπαριαζουν ουτε από 100 κιλά σατι δυσφημησης
    Κατά συνέπεια δεν μας φταίει το κοριτσάκι αλλά το κρατίδιο κ οι κρατικές λεπρες που το συντηρούν έτσι για τα δικά τους συμφέροντα φοβούμενοι μη τυχόν κ σπάσουν αυγά Αντε γειά κ πηγαίνετε να τους ψηφίζετε Μία απ τα ίδια οι πολιτικοί απατεωνες

  10. Καλή επιτυχία στο κορίτσι οποίος έχει τα κοτσια να πάει αυτός καλά μιλάμε από έξω από τον χορό έτσι κάνετε όλοι χαντακωνεται τους Έλληνες…την Eurovision perimenei h ellada να αναδειχθεί?άντε γειααααα

  11. Η Ιρλανδία δηλαδή πως διαφημίζεται ρε τενεκέ? Πας καλά?.. έβαλες τίτλο για κλικ και έγραψες πέντε αράδες κουταμαρες

  12. Τι είναι αυτό το πράγμα να σχολιάζεται από όλους τούς “γνώστες”πια τους”οργισμένους Έλληνες”για τις συμμετοχές της Ελλάδας στην Eurovision.Ειναι ένα πανηγύρι(Eurovision)που κανένα τραγούδι δεν είναι καλό κανένα!!!
    Είμαστε μια χώρα που σε κανένα επίπεδο τέχνης δεν έχει παιδεία( κ σε άλλα βέβαια αλλά τέλος πάντων)που οι περισσότεροι που σχολιάζουν είμαι σίγουρος ότι ακούνε μαλ€#@κιες κ ντροπή το ένα κ ντροπή το άλλο σιγά θιχτηκατε δεν έχετε την παραμικρή ιδέα από μουσική κ κράζετε.πρωσοπικα δεν ασχολούμαι καν με την Eurovision κ ούτε το τραγούδι που στείλαμε μου αρέσει αλλά δεν θα βγω κ θα αρχίζω να λέω άκυρα πράγματα όπως λέτε.αλλα τι να περιμένεις από έναν λαό που ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι αλλά δυστυχώς πολλοί είναι να εύχεσαι να την αποτυχία του συνανθρώπου σου!!

  13. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΉΣΕΙ
    ΚΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
    ΚΑΚΗ ΦΩΝΗ
    ΚΑΚΗ ΕΜΦΆΝΙΣΗ
    ΜΙΑ ΑΗΔΊΑ……

    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ….

  14. Σταματήστε να ασχολείστε με
    Μα… κες δεν έχετε ψυχανεμισθη πια πορεία τραβά
    η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ Βλέπε πρόεδρο κόμματος πάτε σε eurovision και βγάλτε συμπέρασμα

  15. Πολύ σωστή τοποθέτηση.
    Αν η Σάττι ήθελε να ασκήσει κριτική στην Ελλάδα, ας το έκανε σε εσωτερικής κατανάλωσης τραγούδι της, όχι σε διαγωνισμό όπου οι χώρες προσπαθούν να διαφημιστούν.
    Αν ήθελε να κάνει σάτιρα, έπρεπε να είναι εμφανές σατιρικό, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν άλλες χώρες. Αυτό το τραγούδι δεν παρουσιάζεται ως σάτιρα αλλά ως περιγραφή.

    Η δε στάση της με τα χασμουρητά αλλά και κάποιες ειρωνίες της σε λογικές ερωτήσεις, δείχνουν τον πραγματικό της χαρακτήρα: αγένεια, θράσος και “entitlement”. Ένα κακομαθημένο που μας δυσφημεί.

    Όσο για αυτούς που λένε ότι δίνουμε πολλή σημασία στο θέμα, ας μάθουν ότι οτιδήποτε έχει σχέση με άλλα κράτη, είναι εξωτερική πολιτική.

  16. Ηλιθιο αρθρο σπο έναν καραγκιόζη με πρωτόγονη σκέψη και λογική. Ακόμα χειρότεροι οι υποστηρικτές του που δυστυχώς ζουν ανάμεσα μας.

  17. Όταν έδειξε το τραπέζι με το φαΐ και τα όργανα και την πλαστική καρέκλα δεν σας άρεσε. Τώρα που δείχνει πιο μοντέρνα πράγματα δεν σας αρέσει. Ε αποφασίστε και εσείς τι θέλετε.. κανονικά έπρεπε να βγει με φωτιές ποσω τις πλυμηρες και πολιτικούς να κλέβουν , γιατί αυτά θυμίζουν Ελλάδα

    • Η ΕΡΤ Δυστυχώς συνδέεται, άλλοι νομίζω φταίνε, αυτοί που την έχουν κατακλίσει σαν προσωπικό και οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΛΛΑΔΑ απλά είναι οι σαμποτερ της χώρας η αλλιώς οι Εφιάλτες αυτής αφού τα κριτήρια επιλογής τους είναι πολιτικά και όχι αξιοκρατικά και Ελληνικά.

  18. Αίσχος πράγματι αλλά και τα άλλα δεν ήταν καλύτερα. Οπότε δεν πρέπει Έλληνες να εύχονται καλή αποτυχία στην Ελλάδα.

  19. Να διακοπει αμεσα η κρατικη χρηματοδοτηση της ελληνικης συμμετοχης, καθως και η εμπλοκη του κρατικου καναλιου διοτι μονο κατασπαταληση του προυπολογισμου προκυπτει και τιποτε αλλο. Ας βρεθουν χορηγοι και υποστηρικτες χρηματοδοτες. Οχι να πληρωνει ο φορολογουμενος απο το υστερημα του τα φαγοποτια των ευρωλιγουρηδων. Φτανει πια!

  20. ” Στην χωρα που λεω δικια μου ,ξενος ειμαι και τυχερος που ζω” ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ. Αυτοι που που θελουν Eurovision τονξερουν τον ΒΑΡΝΑΛΗ . ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΡΙΑΛΙΤΥ ΔΕΝΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ . ΟΕΟ!!!!!

  21. Εγώ για τα σχόλια μπήκα και όντως έχετε πλάκα πολύ από εσάς 🤣🤣😅😅😅 Και συμφωνώ με πολλούς ότι αυτό το τραγούδι δεν αντιπροσωπεύει καμία Ελλάδα, ούτε την αρχαία ούτε την καινούργια 😏 γιατί μόνο Ελλάδα δεν είναι, από μένα της βάζω ένα μεγάλο 0 και άλλο ένα για της παπαριές που έκανε στην συνέντευξη, οπότε δύο μεγάλα 00

  22. Ο μεγάλος κριτής Κουργιανιδης γεννήθηκε το 1961, αποφοίτησε από το γεωλογικό τμήμα του ΑΠΘ, και έπιασε δουλειά στην τράπεζα της Ελλάδος στα 25 του. Από εκεί και μετά είναι “ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ” όπου κάτσει…
    Απονη ζωή μας πέταξες στου δρόμου την άκρη 😂😂😂

    • Ντινούλη (-ούλα), συγγνώμη που μαγάρισα το 1961, συγγνώμη που αποφοίτησα και δεν έμεινα αιώνιος φοιτητής, ευτυχώς που τελικά εργάστηκα στην Εθνική και όχι στην Τράπεζα της Ελλάδος (οπότε έκανα και κάτι που δεν σε πείραξε), συγγνώμη, τέλος, που συμμετέχω με όποιον τρόπο μπορώ στα κοινά και δεν ιδιωτεύω σαν και σένα κτυπώντας απλώς τα δάχτυλά μου σε ένα πληκτρολόγιο. «Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί». Αρκεί να αφήσουμε κάτι να πουν για μας. Καλή σου νύχτα…

  23. Αν η Ελλάδα είναι ένα τζατζίκι μια πλαστική καρέκλα και ένα τζατζίκι μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουμε την καταγωγή μας.Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που δίδαξε το ν πολιτισμό παντού Και τώρα αντιγράφουμε πολιτισμούς που δεν μας ταιριάζουν.Εδω και πολλά χρόνια υιοθετήσαμε ξένες νοοτροπίες.Λες και επιθυμούμε μια άλλη καταγωγή.Δυστυχως ότι σπέρνουμε θερίζουμε.Αυτο το σχόλιο μου αφορά γενικότητες.Μια αποτυχία η επιτυχία θα είναι προσωπική υπόθεση της τραγουδίστριας.

  24. Ρε ελληναρες για τον πούτσο Καβάλα είναι η Ελλάδα σήμερα σε όλα τα επίπεδα η Μαρίνα σας μάρανε μωρι κρυφές αδερφαρες που ασχολείστε σοβαρά κ με την Eurovision

    • Εσύ δηλαδή που κάνεις σχόλια για τον σεξουαλικό προσανατολισμό είσαι καλύτερος; Ας ρωτήσουμε την Μαρίνα να μας πει τι γνώμη έχει γι’ αυτά που μόλις πέταξες.

  25. 56 συνολικά σχόλια!! Και έπεται συνέχεια!!! Βρήκαν οι δικαιωματιστές ,άπλυτοι,αλληλέγγυοι πεδίον δόξης λαμπρόν!!! Φάτε Γιουροβίζιον γιατί τα υπόλοιπα προβλήματά σας τα έχετε λύσει!!!
    Σας ΓΛΕΝΤΗΣΕ ο Κουριαννίδης!!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😍🤣

  26. Καλά βρε ευρωρεντίκολα μην κάνετε έτσι ! Τι κλάμα ρίχνετε ρε γιατί σας θίξαμε το ρεντίκολο, την ατάλαντη 40αρα…

  27. ΧΑΛΙΑ,ΑΠ’ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΓ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΔΕΝ!ΤΟ ΚΙΤΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΘ,ΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ.

  28. Σας πειράζει όλους πολύ γιατί έχετε κολλήσει στην Ελλάδα των αρχαίων χρόνων και κλείνετε τα μάτια στο ποιοι είμαστε πλέον. Αν κοιτάμε το παρελθόν δεν θα διορθώσουμε ποτέ το παρόν.

    • Συμφωνώ και Εφη
      Σκέτο κιτς.
      Την η τον οποιοδήποτε τραγουδιστή με ένα δημοτικό τραγούδι μας και με έναν χορευτικό σύλλογο με παραδοσιακές ενδυμασίες από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδος μας ,χίλιες φορές καλύτερα.
      Πόσο καρναβάλι κατάντησε η παρουσία μας…
      Θυμωσαστε το μάθημα σολφέζ με την Μπέσυ Αργυράκη.
      Που πήγε η έμπνευση που είχαμε κάποτε.
      Και αυτή η ΕΡΤ ,δεν έχει κριτήρια
      Όλα έχουν ισοπεδωθεί
      Δεν νοιάζεται κανένας από τους υπεύθυνους.της χώρας μας
      Τόση ανικανότητα να διαλέξουν ενα oμορφο τραγούδι……😱

  29. Αν ο διαγωνισμός ήταν πράγματι διαγωνισμός τραγουδιού θα σχολιαζαμε και το τραγούδι μόνο διαγωνισμός δεν είναι οπότε είτε η Σαττι είτε εγώ που είμαι άγνωστη τραγουδήσει το ίδιο και το αυτό, σίγουρα βέβαια αν κρίνει κάποιος το τραγούδι χωρίς εικόνα είτε νέος είτε γέρος καταλαβαίνει ότι είναι ένας αχταρμας αλλά Γιουροβίζιον είναι τι περιμένεις τα λεφτά μας τρώνε, εύγε

  30. Ρε σεις δεν έχετε όλοι μαζί και ο “αρθρογράφος” να κάνετε καμία άλλη δουλειά; Ημαρτον πια δεν θα ήθελα να είμαι η Σαττι ρε φίλε θα ζαλιζομουν από τη γλωσσοφαγιά… Έλεος παλιόκατσιβελοι είμαστε τελικά σας πείραξε η “ινδικοπακιστανικη” επιρροή της μουσικής του ζαριού… Αυτό δεν είναι ελευθερία του λόγου, αυτό είναι θράσος και έλλειψη σεβασμού και παιδείας…

    • Ποσό συμφωνώ μαζί σου! Προφανώς και αυτοί που εκφράζονται έτσι είναι μη καλλιτεχνικοί άνθρωποι και φυσικά οπισθοδρομικοί με μια δόση ρατσισμού ή εθνικισμού! Κακός συνδυασμός!

      • Η ΕΡΤ Δυστυχώς συνδέεται, άλλοι νομίζω φταίνε, αυτοί που την έχουν κατακλίσει σαν προσωπικό και οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΛΛΑΔΑ απλά είναι οι σαμποτερ της χώρας η αλλιώς οι Εφιάλτες αυτής αφού τα κριτήρια επιλογής τους είναι πολιτικά και όχι αξιοκρατικά και Ελληνικά.

  31. Εύγε !!! 44 σχόλια για μια άθλια εδώ και χρόνια διοργάνωση!!! Για ένα πανηγύρι πουστιάς ανωμαλίας και δήθεν διαφορετικότητας που την επιβάλλουν με φασιστικό τρόπο…
    Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε πόσο μάλλον με την Γιουροβίζιον..!! ΞΥΠΝΗΣΤΕ…
    44 σχόλια πρώτη φορά για το newsbreak!!!

    • Προφανώς και δεν έχεις ΙΔΕΑ για ποιον λόγο υπάρχει η Eurovision και τι εκπροσωπεί. Είναι απίστευτο όμως ότι εσυ ο ίδιος μειώνεις τον εαυτό σου όταν χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς που προσπαθούν να υποτιμήσουν και να μειώσουν ανθρώπους με γούστα που εσυ δεν εγκρίνεις..κρίμα που η καρδιά σου και το πνεύμα σου είναι τόσο μικρό και περιορισμένο

      • Για πείτε κυρία Χριστίνα που αποσκοπεί η ομοφυλόφιλη υπερηφάνεια που λέγεται Eurovision;; Ίσως με βοηθήσετε να γίνω πιο ” ανοιχτός” και ” απεριόριστος” …

  32. Μια παράγραφος αρκεί, δηλαδή ποια Ελλάδα θέλετε να δείξουμε; Την ψεύτικη και φτιασιδωμένη των προηγούμενων χρόνων ή αυτή που χτυπάει παλαμάκια όσο σφαγιάζονται παιδιά στην Παλαιστίνη; Μπράβο στην κοπέλα και μακάρι να αλλάξει κάτι πια σε αυτή τη χώρα που τρώγεται με τα ρούχα της και ας μην έχει να βάλει.

  33. Ποιός μαλάκας έγραψε το άρθρο; Ο θείος της φωτογραφίας; Ρε παππού πολύ φιλοσοφία να πούμε για ένα τραγούδι Γιουροβίζιον. Άντε τράβα άραξε σε κανένα Καπί τι σχέση έχεις εσύ με μουσική;

  34. Καλή επιτυχία στην ελληνική αποστολή!!!!
    Δεν ωφελεί να γκρινιάζουμε μια ανάσα πριν τον τελικό.
    Ένα κορίτσι χαρούμενο, αισιόδοξο,ταλαντούχο, ένα κορίτσι της εποχής της είναι άδικο να δέχεται τέτοια σχόλια ακόμη κι αν δεν συμπίπτουν τα μουσικά γούστα. Ενσυναίσθηση λέγεται με απλά ελληνικά. Καλή επιτυχία Μαρίνα! Να το χαρείς! Να το χαρούμε κι όλοι εμείς!

    • Ο Βαρναλης απο τον προηγουμενο αιωνα,
      εχει χαρακτηρισει τους νεοελληνες ακριβως,
      οπως ειμαστε & σημερα,με ενα περιεκτικοτατο
      στιχο!!! αντε θυμα αντε ψωνιο,αντε συμβολο αιωνιο,
      αν ξυπνησεις μονομιας θα ερθει αναποδα ο ντουνιας κλπ
      Αλλο αυτο ομως,ειναι ακομψο κε υποψηφιε ευρωβουλευτα,
      να σταζεις δηλητηριο ενω δεν εισαι ΟΧΙΑ!!

  35. Λυπάμαι για το θλιβερό σχόλιο σας!!!
    Περίσσια κακία και κόμπλεξ δυστυχώς αναδεικνύει η άποψη σας….
    Κρατείστε την απόλυτη τάχα μου εθνική υπερηφάνεια για τους θλιβερούς ομοιοιδεάτες σας!

    • Θά ήθελα νά ξερω αυτός η αυτοί πού γράψανε αυτούς τους στίχους τους τραγουδιού τί είχαν στο μυαλο τους τήν Ελλάδα η κάποια άλλη χώρα στο μυαλο τους νά εκπροσώπηση τό τραγούδι τους.. σέ καμία περίπτωση δεν κρίνω αρνητικά την καλλιτέχνιδα πού μου είναι συμπαθής παρόλο που δεν είναι τό είδος μουσικής πού ακούω..

  36. Συγνώμη αλλά πραγματικά είναι εμφανές πως δεν έχετε πλήρως ή έστω και ελλιπώς κατανοήσει το νόημα του βίντεο κλιπ και σκηνικής παρουσίας. Μπορεί να είναι λόγω της αντιπάθειας και απέχθειας που έχετε εκφράσει παλιά προς το τραγούδι, κάτι που θα διαπιστώσετε ευκολότερα από οτιδήποτε με μια απλή αναζήτηση στο google ή άμα βλέπατε τις συνεντεύξεις που έχει πάρει η καλλιτέχνιδα. Ο σκοπός δεν είναι μια επιτυχημένη απεικόνιση, αλλά αντίθετα ο σατιρισμός της απεικόνισης και αντίληψης της Ελλάδας στους ξένους και γενικά στις άλλες χώρες. Μια αμιγώς τουριστική χώρα με κλαρίνα, τζατζίκι, χωριάτικη και την Ακρόπολη. Παρ’ όλα αυτά όπως γνωρίζετε ο ίδιος ως Έλληνας η χώρα μας αποτελεί πολλά περισσότερα, καλά ή κακά και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το τραγούδι προς αυτό σκοπεύει.

    • Κρίμα Σταύρο που η άποψη σου και άλλων τόσων Ελλήνων, που φαίνεται ότι δεν έχουν να κάνουν τίποτα άλλο απτό να σχολιάζουν την Μαρίνα, δεν οφελεί πουθενά πόσο μάλλον είναι παντελώς άχρηστη

  37. Η σύνδεση μιας μουσικής πρότασης με την αυθαιρετη ανοικοδομηση των γυαλών μας, ξεπσρναει σε κάλλος τους σωκρατικους του Πλάτωνα

  38. Οι οπαδοί της Σατι έπεσαν να φάνε έναν άνθρωπο, επειδή έγραψε ένα ωραιότατο και τεκμηριωμένο κείμενο που εκφράζει ακριβώς αυτά που συζητάμε όλοι οι Έλληνες γι’ αυτό το άθλιο τραγούδι και την ακόμα πιο άθλια εικόνα που στέλνει η ΕΡΤ στη Eurovision με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Γιατί στέλνουν τραγούδια με ανάθεση και δεν τα θέτουν στην κρίση του λαού; Στη Eurovision τα τραγούδια ψηφίζονται και από τον κόσμο όχι μόνο από επιτροπές. Με ποιο δικαίωμα αποφασίζουν μόνοι τους στην ΕΡΤ, χωρίς τη δική μας ψήφο, ποιο τραγούδι θα στείλει η Ελλάδα στη Eurovision;

  39. Εύχομαι να πατωσουμε γιατί τότε μόνο υπάρχει ελπίδα να ανέβουμε να πατωσουμε γενικά μήπως και επαληθευθεί ο ΠΑΛΑΜΑΣ και να ανοίξουμε τα φτερά τα φτερά τα προτεινα μας τα μεγάλα Για το τορκοπακιστανικο μοιρολόι καλή ΑΠΟΤΥΧΙΑ Μενδονη αφού ΑΠΟΤΥΧΙΑ είναι η επιβράβευση των ανόητων

  40. Εισαι γαιδουρι αν δε μπορεις να βοηθησεις καποιον μη το κανεις…μη προσπαθεις να τν ριξεις ομως

  41. ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ ΜΌΝΟ ΑΥΤΟ… ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ ΓΤ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ… ΠΑΡΟΥΣΙΆΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΘΈΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ… ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΈΧΟΥΜΕ ΞΕΦΎΓΕΙ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙΡΌ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΉ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΈΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΈΤΥΧΑΝ ΣΑΝ ΆΝΘΡΩΠΟΙ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΣΤΕ)ΚΑΙ ΑΠΟΦΆΣΙΣΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΈΤΟΙΑ.

  42. Βέβαια έπρεπε να δείχνει στο βίντεο κλιπ μπρατσομενα αγόρια με ξυρισμένα κεφάλια να βαρανε Αιγύπτιους ψαράδες και Παππάδες να κρατάνε αγοράκια από το χέρι και ο αέρας να ανεμίζει το ράσο και να φαίνονται τα κόκκινα στριγκακια τους

  43. Ντροπή σου ηλιθιε εύχομαι η ευχή σου γυρίσει σε εσένα και να έχεις αποτυχίες στην ζωή επιδί δεν είναι καλό να εύχεσε κακό για τον άλλον

  44. Όλη αυτή η εκβαθεως ανάλυση είναι άσκοπη ένα τραγούδι 3 λεπτών δεν θα βάλει λέξεις υψηλής κατανόησης και δεν αφορά καν το ξένο το μπιτ κοιτα .Επίσης είναι ένα τραγούδι που αφορά νεολαία πρωτίστως και δεν είναι αντιληπτό απ την γενιά σας .Το τραγούδι πάει σφαίρα και σταματήστε να ασχολείστε καθηστε στην καρέκλα να απολαύσουμε την νικη

  45. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΊ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ VIDEO CLIP ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΉ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ, ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ.

    • Πιστεύεις ότι η πλαστική καρέκλα, ένα αντικείμενο, και το τζατζίκι ,ένα φαγητό ,αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα ; Εάν έπρεπε να χαρακτηρίσεις την Ελλάδα θα την χαρακτήριζες έτσι; Η Ελλάδα έχει πολύ πλούσιο ιστορία για να χαρακτηριστεί με ένα σουβλάκι , ένα τζατζίκι και μια πλαστική καρέκλα

      • Ναι στα αρχαία χρόνια! Δεν νομίζω ότι υπάρχει η ανάγκη να προσπαθούμε να αναδεικνύουμε άλλο τα επιτεύγματα μας και να προβάλλουμε την περηφάνια μας. ΟΛΟΙ γνωρίζουν! Άλλο ιστορία και άλλο τραγούδι ας μην γινόμαστε εθνικιστές δεν ωφελεί. Καλλιτέχνης θα πει πρόοδος..όσοι δεν είναι δεν μπορούν να καταλάβουν

      • Στο βίντεο κλιπ αν είδες καλά έδειξε Ακρόπολη και άλλα τόσα αρχαία μνημεία που αντιπροσωπεύουν την Αρχαία Ελλάδα ενώ συγχρόνως έδειξε και την κουλτούρα της νεότερης Ελλάδας, που, συγνώμη κιόλας αν σε θίγει, αλλά είναι το σουβλάκι, το τζατζίκι και οι πλαστικές καρέκλες. Μην σχολιάζετε την κοπέλα με επιχειρήματα που δεν βγάζουν καν νόημα, αντιθέτως καλό είναι να την υποστηρίξουμε κυρίως τώρα που πέρασε και τελικό, είτε μας αρέσει η παρουσία της είτε όχι γιατί πάνω από όλα εκπροσωπεί την χώρα μας. Επίσης θέλετε να το παραδεχτείτε ή όχι οι ξένοι για αυτούς τους λόγους που έδειξε η Σάττι στο βίντεο κλιπ επισκέπτονται την Ελλάδα… για το σουβλάκι, το τζατζίκι, τα πανηγύρια με τις πλαστικές καρέκλες και την Ακρόπολη.

  46. Όλοι σχεδόν κρίνουν αρνητικά το τραγούδι και λένε πως δεν θα πάει καλα ενώ μέχρι στιγμής πάει τέλεια γι’αυτό κόψτε τις βλακείες

  47. Αντιπροσωπεύει τους Έλληνες μετανάστες στο φουλ , περιμένοντας μια φορά τον χρόνο με την άδεια να ζήσουν αυτά που έχασαν και όχι μόνο τους τουρίστες

  48. Γιατί τόση κριτική στο τραγούδι,αφού δεν πάει άσχημα; Γιατι όλοι θέλουν να πουν κάτι αρνητικό πριν κριθεί οριστικά το τραγουδι;Ας σκεφτουμε λίγο,τι μας συμβαίνει και κατακρίνουμε τα πάντα,εμείς οι τέλειοι!!!!Καλή Επιτυχία Μαρίνα .Να ξέρεις ότι στο δρόμο προς την επιτυχία θα σε λιθοβολούν…..αυτονόητο το γιατί.

  49. Γιατί τόση κριτική στο τραγούδι,αφού δεν πάει άσχημα; Γιατι όλοι θέλουν να πουν κάτι αρνητικό πριν κριθεί οριστικά το τραγουδι;Ας σκεφτουμε λίγο,τι μας συμβαίνει και κατακρίνουμε τα πάντα,εμείς οι τέλειοι!!!!Καλή Επιτυχία Μαρίνα .Να ξέρεις ότι στο δρόμο προς την επιτυχία θα σε λιθοβολούν…..αυτονόητο το γιατί.

  50. Ένας μουσικός διαγωνισμός είναι και οφείλουμε όλοι μαζί να υποστηρίξουμε την Μαρίνα Σατί που εκπροσωπεί την Ελλάδα.
    Προς τι η ξινιλα και οι πικροχολες κριτικές σας??
    Λέμε ΟΧΙ στους μικροψυχους …

  51. Για την σημερινή κατάντια δηλ κύριε, θεωρείτε πως φταιει η τέχνη της δεκαετίας εξήντα; Φοβερή δήλωση… Τι να σας πει κανείς… Δεν φταίνε οι φασιστικες κωλογερμανικες και λοιπές κυβερνήσεις που έκλεισαν όλα τα εργοστάσια (και όχι μόνο?). Φταίει ο Πουλόπουλος και ο Μαίρη Κοντού χχχαχχααχαχΧαχααα τι ζούμε ρε ..

  52. Ωραία σαχλή τοποθέτηση….το ότι θα πρέπει κάποιος να εξηγεί σε ανθρώπους με μηδενικό χιούμορ ότι ειδικά το βιντεοκλίπ είναι χιούμορ ιστίο και να τους παρακαλάει να βγάλουν το καλά σφηνωμένο παλούκι που έχουν στον κωλο με ξεπερνάει…το βιντεοκλίπ δείχνει πως μας βλέπουν οι ξένοι και θέλει να πει ότι είμαστε πολλά παραπάνω σαν χώρα…όσο για το τραγούδι εγώ γουστάρω είναι πιασαρικο ανεβαστικο…μήπως να στέλναμε τον Μπετόβεν από τους νεκρούς για να ικανοποιηθουν μερικοί που όταν καταπινουν το σάλιο τους θα έπρεπε να φοβούνται για δηλητηρίαση?

  53. Για ευρωπανιγυρι είναι τέλειο.
    Γισ αντιπαραθεση με Μοζαρτ ακατάλληλο.
    Τι ζηταμε;
    Ούτε και εγώ εμπνέομαι ,αλλά αυτό ζητάνε,αυτό στελνουμε

  54. Μπράβο … επιτέλους μια τοποθέτηση “του δε πόιντ” που θα έλεγαν και οι αρχαίοι υμών πρόσκοποι … Όλο το άγχος και οι προβληματισμοί σας δηλαδή επικεντρώνεται γύρω από τη γιουροβίζιον, μέχρι σημείου να αρθρογραφείτε σχετικά … Περιμένετε να προβληθει η ελληνικότητα και το εθνικό μας κάλλος μέσα απο την “γιουροπαρωδία” ενώ έχουμε παράλληλα τα λαμόγια, δεξιά κι αριστερά (δεκανίκι των οποίων ειστε η πλειοψηφία δεξιοαριστερών μικρών κομμάτων), να κάνουν τα δικά τους και να πλειοδοτούν καθημερινά είτε σε εθνικό είτε σε οικονομικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο. Η Σάτι και η γιουροβίζιον σας χάλασε ενώ όλα τα άλλα είναι εντάξει … Η γιουροβίζιον είναι μια μικρή (πολύ μικρή) προέκταση της Ευρώπης που αυτοκτονεί καθημερινά και τρώει τις σάρκες της κι έχει εσάς να την καλύπτετε με αντιπερισπασμούς τύπου σάτι …

  55. Απαράδεκτο να δέχεται τέτοια επίθεση η εκπρόσωπος της Ελλάδας από Έλληνες!
    Κύριε Κουριαννιδη στους προεκλογικούς σας λόγους να ασχολείστε με τα θέματα που δεν έχουν σχέση με μουσικό διαγωνισμό. Πως θα σας φαινόταν να έρθει κάποιος στην ομιλία σας που αναφέρεστε σε αλλα προβλήματα και το μόνο που τον νοιάζει να είναι η μουσική…
    Καλή σας αποτυχία κύριε!!!

  56. Απαράδεκτο να δέχεται τέτοια επίθεση η εκπρόσωπος της Ελλάδας από Έλληνες!
    Κύριε Κουριαννιδη στους προεκλογικούς σας λόγους να ασχολείστε με τα θέματα που δεν έχουν σχέση με μουσικό διαγωνισμό. Πως θα σας φαινόταν να έρθει κάποιος στην προεκλογική σας ομιλία που αναφέρεστε σε αλλα προβλήματα και το μόνο που τον νοιάζει να είναι η μουσική…
    Καλή σας αποτυχία κύριε!!!

  57. Και πέραν όλων αυτών, η εμφάνιση της ήταν απογοητευτικήενδυματολογικά και σκηνογραφικά. Φέρτε στο μυαλό σας την ανατριχιαστική εμφάνιση του Γάλλου.

  58. Και πέραν όλων αυτών, η εμφάνιση της ήταν απογοητευτική και ενδυματολογικά και σκηνογραφικά. Φέρτε στο μυαλό σας την ανατριχιαστική εμφάνιση του Γάλλου.

  59. Και πέραν όλων αυτών, η εμφάνιση της ήταν απογοητευτική και ενδυματολογικά και σκηνογραφικά. Κανείς δεν αμφισβητεί το ταλέντο και την προσπάθεια της, αλλά …. Φέρτε στο μυαλό σας την ανατριχιαστική εμφάνιση του Γάλλου.

  60. ήταν, είναι και θα είναι η Ελλάδα και είναι κρίμα που πολλοί δεν το έχετε καταλάβει. Είμαστε μεσογειακός λαός που δεχόμαστε βαθιές επιρροές από όλα τα σημεία του πλανήτη λόγω της γεωγραφικής μας θέσης! Αυτό μας έκανε πάντοτε ξεχωριστούς… ποτέ δεν ήμασταν δήθεν, κρατήσαμε τον ελληνικό χαρακτήρα, τη μουσική και τη γλώσσα μας ακέραια και αφομοιώνουμε όμορφα καθετί ξένο. Αν δεν μπορείτε να το δείτε αυτό λυπάμαι βαθύτατα αγαπητέ…

    • Τί άλλο θα έγραφε ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής…. Πόσο ακόμα θα πέσετε…??? Ψηφαλακια θέτε??? Δεν θα τα έχετε. Απαράδεκτο να δέχεται τέτοια επίθεση η εκπρόσωπος της Ελλάδας από Έλληνες! Δεν μπορείτε να φτάσετε την Μαρίνα!!!! Είναι απίστευτη. Δεν πρέπει να την πιάνετε στο στοματακι σας.. Μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι καλή σας αποτυχία!!! Τα φιλιά μας!!

  61. Να δω όταν θα πάει καλά τι θα λέτε. Έχετε συνηθίσει στα βύσματα εσείς που δεν έχουν καν φωνή.
    ….Ανθρωπάκια! Δηλαδή ξύπνησε ένας άνθρωπος το πρωΐ και είπε…τι θα γράψω τι θα γράψω σήμερα…
    Σας βαρεθήκαμε!

    • Μα, φυσικά θα πάει καλά. Το γράφω εξάλλου ότι «η Eurovision επιβραβεύει τέτοιες αθλιότητες». Απλώς έχω μια κρυφή ελπίδα μήπως αντιδράσουν τελικά κάποιοι γιατί η Ευρώπη ξυπνάει αργά – αργά. Πολύ αργά δυστυχώς…

      • Ετοιμαζεσαι για γιουργια στον Ευρωπαικο κορβανα Γιαννακη? ασε μας ρε μπαρμπα .. οσο για την Ελλαδα μας δυστυχως ειχε δικιο ο Φαλμεραυερ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον εισαγγελέα ο Τούρκος εμπρηστής που έβαζε φωτιές στο όρος Αιγάλεω – Δήλωσε μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγείται ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη για τις φωτιές στο όρος Αιγάλεω. Ο συλληφθείς είχε, όπως...

More Articles Like This