Σίδνεϊ: Με λουλούδια και μαύρες κορδέλες γέμισε το εμπορικό κέντρο στο οποίο σκοτώθηκαν έξι άτομα μετά από επίθεση με μαχαίρι

Σήμερα άνοιξε για το κοινό και αρκετοί έσπευσαν να αφήσουν ένα λουλούδι - Αύριο ανοίγουν τα καταστήματα

Must Read

Με λουλούδια έχει γεμίσει ο εσωτερικός και ο εξωτερικός χώρος του εμπορικού κέντρο Westfield Bondi Junction στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στο οποίο έχασαν την ζωή του έξι άτομα το περασμένο Σάββατο μετά από την αναίτια επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε ο 40χρονος Τζόελ Κάουτσι.

Το εμπορικό κέντρο άνοιξε πάλι σήμερα τις πόρτες του για το κοινό καθώς παρέμενε κλειστό όλες τις προηγούμενες μέρες. Πλήθος κόσμου πήγε για να αφήσει ένα λουλούδι για τα θύματα.

Αύριο, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το περιστατικό θα ανοίξουν εκ νέου τα μαγαζιά και θα λειτουργήσουν με το κανονικό τους ωράριο.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας Κρις Μινς ανέφερε πως το άνοιγμα του εμπορικού κέντρου είναι «ένα πρώτο βήμα προς την επούλωση» των τραυμάτων και θα βοηθήσει τον κόσμο να εκφράσει την θλίψη και την αλληλεγγύη του αλλά και να γυρίσει σελίδα.

Οι ψηφιακές οθόνες, στις οποίες πριν προβάλλονταν διαφημίσεις και σχεδιαγράμματα για να βοηθούν τους πελάτες να προσανατολιστούν, δείχνουν τώρα μαύρες κορδέλες. Σε ένα κεντρικό σημείο του κτιρίου έχει στηθεί ένα μνημείο ενώ σε ένα τραπέζι έχει τοποθετηθεί και βιβλίο συλλυπητηρίων για να μπορέσει ο κόσμος να εκφράσει τη λύπη του στους συγγενείς.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εξετάζει να χορηγήσει την υπηκοότητα στον Πακιστανό φρουρό που τραυματίστηκε στην επίθεση. Ο φρουρός ήταν τυχερός καθώς ενώ δέχθηκε επίθεση δεν τραυματίστηκε σοβαρά όπως ο ομοεθνής συνάδελφός του ο οποίος έχασε την ζωή του.

(πηγή φωτογραφιών: twitter/x)

Δείτε επίσης:

Μακελειό στο Σίδνεϊ: «Oργισμένος επειδή δεν μπορούσε να βρει κοπέλα» λένε οι γονείς του δράστη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This