Ιρλανδία: Δικαιώθηκαν συγγενείς θυμάτων μετά από 43 χρόνια!

Η υπόθεση αφορά συγγενείς νέων που σκοτώθηκαν από φωτιά σε κλαμπ

Must Read

Μία υπόθεση προηγούμενων δεκαετιών βγήκε στην επιφάνεια στην Ιρλανδία!

Οι ένορκοι αποφάνθηκαν ότι οι εσωτερικές δυσλειτουργίες στο κλαμπ προκάλεσαν την πυρκαγιά που είχε ως τραγική συνέπεια τον θάνατο 48 νέων…

Σαράντα και πλέον χρόνια μετά την φονικότερη πυρκαγιά της Ιρλανδίας σε νυχτερινό κέντρο, δικαστήριο του Δουβλίνου δικαίωσε τις οικογένειες των θυμάτων που έδωσαν μακρύ δικαστικό αγώνα για να αποδείξουν ότι δεν έφταιγαν οι δικοί τους άνθρωποι για την τραγωδία που στοίχισε την ζωή σε 48 νέους.

Οι ένορκοι έκριναν ότι τα προβλήματα εντός του κλαμπ Stardust, βόρεια της ιρλανδικής πρωτεύουσας, προκάλεσαν την πυρκαγιά που οδήγησε στον θάνατο τους νέους ηλικίας από 16 έως 27 ετών. Απορρίπτοντας έτσι οριστικά την υπόθεση εγκληματικής ενέργειας με δράστη έναν από τους εκλιπόντες.

Στις 14 Φεβρουαρίου 1981, 42 άνθρωποι πέθαναν μέσα στο κλαμπ, καθώς εισέπνευσαν καπνούς, ενώ άλλοι έξι υπέκυψαν στα τραύματά τους αργότερα. Το δικαστήριο κατέληξε στο ότι η πυρκαγιά οφειλόταν σε βλάβη στο ηλεκτρικό σύστημα, ενώ οι έξοδοι ασφαλείας ήταν κλειστές με αλυσίδες ή υπήραν εμπόδια για να φτάσει κανείς εκεί. Πολλά από τα θύματα εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό. Η τραγωδία προκάλεσε σοκ στην Ιρλανδία και όχι μόνο. Άλλοι 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 800 κατάφεραν να βγουν πανικόβλητοι από το κλαμπ. Οι μισοί από τους νεκρούς ήταν κάτω των 18…

Οι συγγενείς των θυμάτων που είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστήριο χειροκρότησαν την απόφαση. Μέσω επιτροπής, ζητούσαν επί δεκαετίες να διεξαχθεί νέα έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, απορρίπτοντας το συμπέρασμα του πιθανού εμπρησμού με δράστη έναν από τους νέους που διασκέδαζαν. Τελικά, ξεκίνησε μνέα έρευνα τον Απρίλιο του 2023 και επί τρεις μήνες κατέθεσαν περισσότεροι από 370 μάρτυρες. Η τραγωδία «ήταν μια από τις πιο οδυνηρές στιγμές της ιστορίας μας», είπε ο πρωθυπουργός, Σάιμον Χάρις. «Επί τέσσερις δεκαετίες, οι οικογένειες των θυμάτων κουβαλούσαν το βάρος αυτής της τραγωδίας με απαράμιλλη δύναμη και αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση θα εξετάσει την απόφαση και τις συστάσεις των ενόρκων στο σύνολό τους», πρόσθεσε. Πολλοί συγγενείς θυμάτων δήλωσαν ότι περιμένουν επίσημη συγγνώμη από το ιρλανδικό κράτος, επειδή καθυστέρησε για δεκαετίες να εκδοθεί η ετυμηγορία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This