Νέο βίντεο με όμηρο έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

133 ισραηλινοί εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ομηρία

Must Read

Ο Ισραηλινοαμερικανός Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ένας από τους ομήρους που έπιασε το παλαιστινιακό κίνημα στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και παραμένει όμηρος στη Γάζα, εμφανίζεται σε νέο βίντεο που έδωσε η Χαμάς στη δημοσιότητα.

Το μικρής διάρκειας βίντεο, που δεν έχει ημερομηνία, δείχνει τον 24χρονο χωρίς τον κάτω βραχίονα, τον οποίο έχασε από μια ανατίναξη κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς τον Οκτώβριο. Ο 24χρονος κατά τα άλλα φαίνεται υγιής.

Η μητέρα του, η Ρέιτσελ Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την απελευθέρωση του γιου της, ο οποίος απήχθη από το μουσικό φεστιβάλ Nova, ένας από τους στόχους της Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.




 

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι ένας από τους 133 ομήρους με ισραηλινή υπηκοότητα που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ομηρία. Πέρσι, μετά από μια συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πάνω 100 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Περίπου 250 Ισραηλινοί και ξένοι πιάστηκαν όμηροι από τους μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι σκότωσαν περίπου 1.200 ανθρώπους στην πιο θανατηφόρα επίθεση στην ιστορία του εβραϊκού κράτους.

Διαβάστε ακόμα: Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα – Εγκρίθηκε νέο «πακέτο» βοήθειας από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ

Σε απάντηση, το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, ορκιζόμενο να εξοντώσει τη Χαμάς και να απελευθερώσεις τους ομήρους.

Η ισραηλινή επίθεση έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 34.000 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.

Ξεσηκωμός στα αμερικανικά κολέγια: Αυξάνονται και πληθύνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις για την Παλαιστίνη

Οι φοιτητικές αντιπολεμικές διαμαρτυρίες εξαπλώθηκαν και εντάθηκαν στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι διαδηλωτές ζήτησαν από τα ιδρύματά τους να καταδικάσουν τον πόλεμο του Ισραήλ στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας και να αποχωρήσουν από ισραηλινές εταιρείες ως απάντηση.

Η απόφαση της περασμένης εβδομάδας από την Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Μινούς Σαφίκ, να ζητήσει από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης να συλλάβει δεκάδες διαδηλωτές-φοιτητές λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό ως «σημείο ανάφλεξης» για ένα ευρύτερο κίνημα διαμαρτυρίας.

Οι πάνω από 100 συλλήψεις την περασμένη Πέμπτη, εξόργισαν τους φοιτητές που ζητούσαν σθεναρά μια άμεση κατάπαυση του πυρός για να τερματιστεί η αιματοχυσία στη Γάζα και ενθάρρυνε ένα νέο κύμα διαδηλωτών.

Καθώς οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, εξαπλώθηκαν επίσης γρήγορα σε πανεπιστημιουπόλεις τόσο εκεί κοντά, όσο και πιο μακριά, όπως στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο New School στο Μανχάταν, στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ κοντά στη Βοστώνη και στο Γέιλ στο Κονέκτικατ.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, πάνω από 130 άτομα, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών και καθηγητών, συνελήφθησαν τη νύχτα της Δευτέρας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Αφέθηκαν ελεύθεροι με δικαστική κλήση που τους ζητούσε να εμφανιστούν ενώπιον δικαστή τις προσεχείς ημέρες.

Οι διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο Γέιλ στο Κονέκτικατ, επέλεξαν να κοιμηθούν κάτω από τα αστέρια για να παρακάμψουν τις απειλές από τη διοίκηση ότι θα συλλαμβάνονταν εάν επιχειρούσαν να στήσουν ξανά σκηνές, μετά την εκκαθάριση του αρχικού καταυλισμού την περασμένη Δευτέρα, μαζί με δεκάδες συλλήψεις.

Περίπου 3.000 μίλια (4.828 χιλιόμετρα) μακριά από το Κολούμπια, διαδηλωτές στο Πολιτειακό Πολυτεχνείο της Καλιφόρνια, κατέλαβαν την αίθουσα Siemens τη Δευτέρα και συγκρούστηκαν με την αστυνομία που προσπάθησε να τους απομακρύνει. Οι αστυνομικοί τελικά αποσύρθηκαν από το σημείο, χωρίς να καταφέρουν να τερματίσουν τη διαδήλωση, αν και αναφέρθηκαν συλλήψεις.

Ένας άλλος καταυλισμός που έστησαν φοιτητές στην πανεπιστημιούπολη των Δίδυμων Πόλεων του Πανεπιστημίου της Μινεσότα το πρωί της Τρίτης, οδήγησε γρήγορα στη σύλληψη εννέα ατόμων. Οι φοιτητές απάντησαν με μαζική συγκέντρωση που ασκούσε έντονη κριτική στον προσωρινό πρόεδρο Τζεφ Έτινγκερ.

Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Μπράουν στο Ρόουντ Άιλαντ και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC) ενώθηκαν με άλλα πανεπιστήμια για να ζητήσουν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ενώ άλλοι καταυλισμοί διαμαρτυρίας που δημιουργήθηκαν, ήταν:

στο Swarthmore College και στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh στην Πενσυλβάνια, στο Πανεπιστήμιο του Rochester στη Νέα Υόρκη, στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (το πασίγνωστο MIT), στο Πανεπιστήμιο Tufts και στο Emerson College στη Μασαχουσέτη και στο Πανεπιστήμιο του Michigan στο Ann Arbor.

Δείτε επίσης:

 

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This