ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣ«Αφήστε την Γάζα να ζήσει» - Μαζικές διαδηλώσεις και συλλήψεις Εβραίων στην Νέα Υόρκη

«Αφήστε την Γάζα να ζήσει» – Μαζικές διαδηλώσεις και συλλήψεις Εβραίων στην Νέα Υόρκη

«Εμείς ως Αμερικανοεβραίοι δεν θα χρησιμοποιηθούμε, δεν θα είμαστε συνένοχοι και δεν θα σιωπήσουμε»

Με το σύνθημα «Όχι στο όνομά μας» χιλιάδες Εβραίοι διαδηλώνουν στην Νέα Υόρκη υπέρ των Παλαιστινίων και το δικαίωμά τους να ζήσουν. Η Αστυνομία της αμερικανικής μεγαλούπολης προχώρησε σε εκατοντάδες συλλήψεις την ώρα που κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Λωρίδα της Γάζας σε μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Εβραίοι διαδηλωτές εξέφρασαν το βράδυ της Τρίτης την δυσφορία τους για την στήριξη στο Ισραήλ έξω από την κατοικία του ηγέτης της πλειοψηφίας στην Γερουσία, Τσακ Σούμερ, με αίτημα να σταματήσει η στρατιωτική βοήθεια.

«Εμείς ως Αμερικανοεβραίοι δεν θα χρησιμοποιηθούμε, δεν θα είμαστε συνένοχοι και δεν θα σιωπήσουμε. Ο Ιουδαϊσμός είναι μια όμορφη παράδοση χιλιάδων ετών και το Ισραήλ είναι ένα 76χρονο αποικιακό κράτος τύπου απαρτχάιντ» ανέφερε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Morgan Bassichis, διοργανωτής της Jewish Voice for Peace.

Οι Εβραίοι διαδηλωτές έκλεισαν μεγάλη λεωφόρο της Νέας Υόρκης, προκειμένου να προσευχηθούν για κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας. Αυτό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Passover Seder, τελετουργικό στην αρχή του Εβραϊκού Πάσχα, το οποίο σηματοδοτεί το πέρασμα στην ελευθερία.

«Αυτό είναι το Πάσχα που κάνουμε την έξοδό μας από τον Σιωνισμό. Όχι στο όνομά μας. Αφήστε την Γάζα να ζήσει» τόνισαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αστυνομία συνέλαβε περίπου 300 άτομα.

Δείτε το βίντεο

https://exchange.glomex.com/video/v-d0rohhgou6i9?integrationId=40599w17mbz7o7uw

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης