Κάνει μούτρα ο Χακάν Φιντάν: Σκέψεις να μην παραστεί στη άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ στο Βέλγιο

Ενοχλημένη η Άγκυρα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Τουρκία και με την αναφορά στην Κύπρο

Must Read

Ζητάει και τα ρέστα η Τουρκία, που από τη μια περνάει γενεές δεκατέσσερις την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη ενοχλείται όταν οι αποφάσεις δεν την συμφέρουν.

Βεβαίως σε αυτή τη συμπεριφορά την οδηγεί και η ίδια η ΕΕ που διαρκώς θέλει να κρατάει ισορροπίες με την Άγκυρα και προσπαθεί να της κάνει τα χατίρια.

Αυτή τη φορά η Τουρκία ενοχλήθηκε από τις αποφάσεις που ελήφθησαν για την Τουρκία στην Ειδική Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ.

Την περασμένη βδομάδα στη Σύνοδο Κορυφής αποφασίστηκε πως οι προτάσεις για την Τουρκία που περιέχονται στην Κοινή Διακήρυξη για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας θα συζητηθούν πρώτα στο επίπεδο της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ (COREPER) και τόνισαν ότι «η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και η πρόοδος στην Κύπρο είναι σημαντικές για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας».

Η αναφορά στην Κύπρο ήταν που ενόχλησε την Τουρκία, με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να χαρακτηρίζουν απογοητευτικές τις αποφάσεις και να προχωρούν στην ερμηνεία πως το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ είναι συνδεδεμένο με την Κύπρο.

Έτσι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν να μην παραστεί στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο, ως αντίδραση κατά των Βρυξελλών.

Υπενθυμίζουμε πως ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, που προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, ως υποψήφια χώρα, θα προσκληθεί στη συνάντηση στις 29-30 Απριλίου. Και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Ζοζέλ Μπορέλ, δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να έχει περισσότερες επαφές με την ΕΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This