Επίσημη παραδοχή της AstraZeneca για σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου της!

Ανοίγει ο δρόμος για αποζημιώσεις των θυμάτων;

Must Read

Η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca αναγνώρισε (για πρώτη φορά) τις παρενέργειες του εμβολίου της Covishield κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αναφορές, η AstraZeneca έκανε την παραδοχή σε δικαστικά έγγραφα τον περασμένο Φεβρουάριο, τα οποία σχετίζονται με υπόθεση που ισχυρίζεται ότι το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, προκάλεσε θάνατο ή σοβαρά προβλήματα υγείας σε δεκάδες περιπτώσεις.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει έως και 51 δικαστικές αγωγές εναντίον της για το συγκεκριμένο θέμα. Και αυτός ο αριθμός είναι μόνο για τη Βρετανία.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, το εμβόλιο Covishield μπορεί να οδηγήσει σε μια σπάνια παρενέργεια γνωστή ως TTS (θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας). Μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα θρόμβους στο αίμα σε συνδυασμό με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, ενώ συχνά περιλαμβάνει θρόμβους σε ασυνήθιστες θέσεις, όπως στον εγκέφαλο (θρόμβωση του εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου) ή στην κοιλιά, που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές ή θάνατο.

Περιπτώσεις TTS παρατηρήθηκαν σε ορισμένα άτομα μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, έχει αναφέρει από την πλευρά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η παραδοχή της AstraZeneca φέρεται να έγινε μέσω νομικού εγγράφου που υποβλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό συμπίπτει με τη μήνυση που έχει υποβληθεί στον φαρμακευτικό κολοσσό αναφορικά με ισχυρισμούς για σοβαρά προβλήματα και θανάτους, που συνδέονται με το εμβόλιο, το οποίο πωλήθηκε παγκοσμίως με διάφορα ονόματα, συμπεριλαμβανομένων των Covishield και Vaxzevria.

Το Covishield  παρήχθη στην Ινδία από το Ινστιτούτο Ορών της Ινδίας που εδρεύει στο Pune και ήταν ένα από τα πιο ευρέως χορηγούμενα εμβόλια Covid στη χώρα.

Ωστόσο, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι πολλές οικογένειες από όλο τον κόσμο έχουν κινήσει νομικές ενέργειες, υποστηρίζοντας ότι οι παρενέργειες από το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν προκαλέσει σοβαρές βλάβες.

Οι νομικές διαδικασίες ξεκίνησαν πέρυσι, αφότου ο Τζέιμι Σκοτ, πατέρας δύο παιδιών υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη από το TTS μετά τη λήψη του εμβολίου τον Απρίλιο του 2021.

«Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να γίνει αυτή η παραδοχή. Είναι πρόοδος, αλλά θα θέλαμε να δούμε περισσότερα από αυτούς και την κυβέρνηση. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουν τα πράγματα πιο γρήγορα. Ελπίζω ότι η παραδοχή τους σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να το διευθετήσουμε νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε. Χρειαζόμαστε μια συγγνώμη, δίκαιη αποζημίωση για την οικογένειά μας και άλλες οικογένειες που έχουν πληγεί. Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας και δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε», είπε η Κέτι Σκοτ, σύζυγος του Τζέιμι, στη βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Αυτή η είδηση επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, όπου το Covishield χορηγήθηκε μαζικά για τη μείωση των σοβαρών επιπλοκών του Covid-19.

Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει το εμβόλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι σήμερα.

Τα συμπτώματα του TTS

Τα συμπτώματα της θρόμβωσης με σύνδρομο θρομβοπενίας (TTS), τα οποία εμφανίζονται συνήθως 4-42 ημέρες μετά τη λήψη ορισμένων εμβολίων κατά του COVID-19, περιλαμβάνουν:

  • Δυνατό πονοκέφαλο
  • Κοιλιακό άλγος
  • Πόνο ή πρήξιμο στα πόδια
  • Ναυτία και έμετο
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Πόνο στην πλάτη
  • Νευρολογικά συμπτώματα, όπως αλλαγές όρασης ή επιληπτικές κρίσεις
  • Υπνηλία
  • Εύκολους μώλωπες ή αιμορραγία

Η θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας (TTS) μπορεί να είναι σοβαρή και δυνητικά απειλητική για τη ζωή.

Περιλαμβάνει βλάβη οργάνων λόγω θρόμβων αίματος που εμποδίζουν τη ροή του αίματος, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή ή πνευμονική εμβολή. Επιπλέον, το TTS μπορεί να οδηγήσει σε αιμορραγικές επιπλοκές λόγω χαμηλών επιπέδων αιμοπεταλίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This