Και ξαφνικά η Φον ντερ Λάιεν θυμήθηκε το… Κυπριακό!

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» το μήνυμά της, που άργησε μόνο 20 χρόνια!

Must Read

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν χάνουν ευκαιρία να χαριεντίζονται με την Τουρκία, ακόμη και όταν ο ίδιος ο Ερντογάν εξαπολύει επιθέσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οποία επιδεικτικά κάνει τα στραβά μάτια για το έγκλημα κατοχής που συντελείται στην Κύπρο.

Και ω του θαύματος, ξαφνικά η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θυμήθηκε το Κυπριακό! Δημοσιεύοντας μάλιστα βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους Κύπριους, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Στέλνοντας το μήνυμα πως «η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό»!

Αναφέρει συγκεκριμένα πως «σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, η οικογένειά μας ενώθηκε σε ένα κοινό σπίτι. Η Κύπρος ήταν πάντα στην καρδιά της ευρωπαϊκής ιστορίας και κουλτούρας και πριν από 20 χρόνια επιλέξατε να είστε και στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έκτοτε, έχετε δει τη χώρας σας να αλλάζει προς το καλύτερο».

Σημειώνοντας ακόμη ότι «τα τελευταία 20 χρόνια έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο για το εμπόριο, την οικονομία, την ενέργεια, την ναυσιπλοΐα και τις ανθρωπιστικές συνδέσεις μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας», και επισημαίνοντας ότι η Κύπρος πρωτοστάτησε στο άνοιγμα θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα.

«Αξιοποιείτε στο έπακρο τη μοναδική γεωγραφία σας ως γέφυρα μεταξύ ηπείρων. Κάνετε την Ευρώπη πιο δυνατή. Και η Ευρώπη σας έχει κάνει πιο δυνατούς, επίσης», τόνισε, αναφέροντας ακόμη πως αυτά τα 20 χρόνια, η Κύπρος έχει επωφεληθεί από τη δημιουργία του Γενικού Συστήματος Υγείας, τον εκσυγχρονισμό δημόσιων υπηρεσιών, την ισχυρότερη προστασία του περιβάλλοντος και την πιο καθαρή ενέργεια.

«Ενώσαμε τους πόρους μας για να ξεπεράσουμε κρίσεις όπως η πανδημία ή οι δασικές πυρκαγιές. Είμαστε καλύτεροι και πιο δυνατοί μαζί. Ευτυχισμένη επέτειο και ζήτω η Ευρώπη!», κατέληξε στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Και ανακύπτει το εξής απλό ερώτημα: Έπρεπε να γίνουν 20 τα χρόνια της Κύπρου στην ΕΕ για να αποφασίσουν οι σύμμαχοι πως θα σταθούν στο πλευρό της για την επίλυση του Κυπριακού; Ή μήπως έχουν κατά νου συγκεκριμένη «επίλυση»;

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τούς ακούει κανείς να μιλούν και τού έρχεται εμετός από την αηδία. Γλώσσα ξύλινη, κλισαρισμένη, λόγια ψεύτικα, χωρίς ίχνος αιδούς, τούς έχει φύγει πια και το φύλλο συκής. Κρετίνοι, ψεύτες, ταρτούφοι, οι ηγέτες μιας ηπείρου 600 εκατομμ. ψυχών, που θέλουν να διαλύσουν έθνη για να φτιάξουν τον καλλέργειο χυλό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This