Η μαριονέτα του Ερντογάν στην Κύπρο «βγάζει γλώσσα» γιατί δεν του την έχει «κόψει» κανένας

Παραλήρημα προκλητικότητας, θράσους και αλαζονείας από τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ

Must Read

Χθες (1/5/2024) συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιας χώρας διχοτομημένης, καθώς σχεδόν το 30% της (όλο το βόρειο τμήμα της) τελεί υπό τουρκική κατοχή εδώ και 50 χρόνια.

Η τουρκική εισβολή δημιούργησε τετελεσμένα για τα οποία δεκαετίες επί δεκαετιών δεν πράττει ουδείς τίποτα. Μόνο δηλώσεις επί δηλώσεων γεμάτες υποκρισία, κροκοδείλια δάκρυα, ανούσιες εκθέσεις, κούφιες προειδοποιήσεις, αστείες κυρώσεις, δήθεν απειλές. Όμως, ουσία μηδέν. Λύση καμία.

Και όσο οι έχοντες τη δύναμη να αλλάξουν την κατάσταση κάνουν τα στραβά μάτια, τόσο η Τουρκία εδραιώνει την κατοχική της κυριαρχία και αξιώνει την αναγνώριση του ψευδοκράτους, το οποίο προωθεί… με τα χίλια, το διαφημίζει παντού και παγιώνει στις παγκόσμιες συνειδήσεις την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, ΤΔΒΚ». Με την οποία αρκετοί «σύμμαχοι», κάνουν ξεδιάντροπα συναλλαγές κάθε είδους.

Η ΕΕ, η Δύση, οι λεγόμενοι «σύμμαχοι» γυρίζουν το βλέμμα και σφυρίζουν αδιάφορα όταν οι τουρκικές κυβερνήσεις «ασελγούν» στο πτώμα της Κύπρου, όταν γεμίζουν τα κατεχόμενα με εποίκους, όταν μεταφέρουν στρατό ως επίδειξη ισχύος, όταν λεηλατούν ελληνοκυπριακές περιουσίες και εξαφανίζουν το οποιοδήποτε ίχνος ελληνισμού.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι μαριονέτες του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα κάνουν και λένε ό,τι θέλουν, προκλητικά, θρασύτατα, αλαζονικά, εξωφρενικά. Γιατί ξέρουν ότι δεν θα τους πειράξει κανένας. Ίσα-ίσα, σε λίγο καιρό δεν αποκλείεται να επιβραβευτούν κιόλας με μια αναγνώριση

«Στόχος της Ελλάδας και των συμμάχων της είναι να μετατρέψουν την Κύπρο σε Κρήτη» – Το παραλήρημα του Τατάρ

Το τουρκικό φερέφωνο στα κατεχόμενα και άμεσος εκφραστής των θέσεων του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά πάντων, γιατί πολύ απλά… μπορεί. Και επειδή μπορεί, διαστρεβλώνει τα πάντα.

Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο κατοχικός ηγέτης σχολίασε τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που αφορούν την Τουρκία και με ύφος χιλίων καρδιναλίων φωνάσκησε για τον δήθεν αποκλεισμό της Τουρκίας από την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ μίλησε για… τραμπουκισμό στη στάση της ΕΕ! Ποιος; Ο εκπρόσωπος του αρχιτραμπούκου!

Η… μπάλα πήρε και την Ελλάδα, για την οποία ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι θέλει να μετατρέψει την Κύπρο σε Κρήτη και άλλα τέτοια ωραία.

«Υπάρχει τραμπουκισμός, πίεση, αδικία και ανομία στη στάση της ΕΕ. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το χωνέψω αυτό. Ο στόχος της Ελλάδας και των συμμάχων της είναι να μετατρέψουν την Κύπρο σε Κρήτη, να αποκλείσουν την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο και να προσπαθήσουν να περικυκλώσουν την Ανατολία καθώς επίσης και να μετατρέψουν την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε μια μειονότητα μέσα στην ίδια της την πατρίδα», ήταν η σχετική αναφορά.

Η λύση των δύο κρατών που προωθεί για το νησί χωρίς υποχωρήσεις η Τουρκία, είναι σταθερά στην ατζέντα των δηλώσεων του Τατάρ, ο οποίος θρασύτατα είπε ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να πει στην Τουρκία να φύγει από την Κύπρο», καθώς, «βρίσκεται εκεί από το 1571»!

Και πρόσθεσε στο παραλήρημά του:

«Παίζονται κάποια παιχνίδια προκειμένου να μας αναγκάσουν να δεχτούμε μια λύση που θα μας επιβάλουν. Εμείς δεν θα υποκύψουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Συνεχίζουμε να φωνάζουμε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η τδβκ μπορεί να προσφέρει στον λαό της μια ευημερούσα, ανεξάρτητη και ελεύθερη έντιμη ζωή στο μέλλον με την υποστήριξη της Τουρκίας».

Σύμφωνα με τον Τατάρ, το Κόσοβο (με την ευγενική χορηγία της Ντόρας Μπακογιάννη…), η Ταϊβάν, η Παλαιστίνη, είναι παραδείγματα προτάσεων της Δύσης, αλλά και του ΟΗΕ, για λύσεις δύο κρατών.

Όπως ισχυρίστηκε, «είναι ανούσιο να προσπαθεί κάποιος να ενώσει στην Κύπρο με το ζόρι δύο έθνη που έχουν διαφορετικές φυλές, γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμό και ιστορία», ενώ έκανε λόγο για «δήθεν εμπάργκο» στους Τουρκοκύπριους από τον ΟΗΕ και την ΕΕ, επιβάλλοντας «ένα σύστημα που βασίζεται στην ομοσπονδία, στο οποίο σε περίπτωση ενοποίησης οι Τούρκοι θα εξαφανιστούν».

Τόλμησε να πει τη λέξη «γενοκτονία» το φερέφωνο της χώρας γενοκτόνου!

Μια ακόμη εξωφρενικά προκλητική  δήλωση του Τατάρ ήταν ότι από τη δεκαετία του 1960 έως το 1974 οι Τουρκοκύπριοι «υπέφεραν πολύ στην Κύπρο και υπέστησαν γενοκτονία από τους Ελληνοκύπριους»!

«Γενοκτονία». Τόλμησε να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη το τσιράκι μιας χώρας που έχει σφάξει εκατομμύρια ανθρώπους, που έχει προβεί (και συνεχίζει) σε γενοκτονίες λαών, που έχει εισβάλλει σε κυρίαρχα κράτη και κατέχει μέρος τους.

Για τα 50 χρόνια κατοχής, ο Τατάρ είναι εκστασιασμένος…

«Η 50ή επέτειος της ‘ειρηνευτικής επιχείρησης’ της 20ής Ιουλίου 1974, επέφερε την ειρήνη στην Κύπρο … Η παρουσία των Τούρκων στρατιωτών στο νησί δεν έφερε ειρήνη μόνο στους Τούρκους αλλά και στους Ελληνοκύπριους. Είναι παράλογο να μιλάμε για την αποχώρηση των Τούρκων στρατιωτών από το νησί τη στιγμή που ξεκινάμε τα προγράμματα για τον εορτασμό της 50ης επετείου. Κανείς δεν θα πρέπει να περιμένει αντίστοιχες ομιλίες από εμάς. Θα γιορτάσουμε την 50ή επέτειο της επιχείρησης με μεγάλο ενθουσιασμό».

Ο κατοχικός ηγέτης μίλησε ακόμα στο Anadolu για την πιθανότητα επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, απορρίπτοντάς την ουσιαστικά, καθώς, όπως σχολίασε, «οι Ελληνοκύπριοι θέτουν ως προϋπόθεση για τη διαπραγματευτική διαδικασία αποκλειστικά και μόνο την δική τους κυριαρχική και ισότιμη διεθνή υπόσταση, επιμένοντας σε μια προσέγγιση που βασίζεται στην λύση της ομοσπονδίας».

Τι θα σημαίνει αυτό, η ομοσπονδία, με βάση την τουρκική λογική;

«Θα κοπούν οι δεσμοί των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία. Μια τέτοια κατάσταση θα είναι η αρχή του τέλους μας. Εάν η βόρεια Κύπρος δεν βαδίσει στο δρόμο της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας ως ένα ξεχωριστό κυριαρχικό κράτος, θα γίνει τροφή για την ΕΕ και θα μας περιμένουν πολύ άσχημες μέρες. Εμείς προκειμένου να αποφύγουμε ένα τέτοιο παιχνίδι, εργαζόμαστε σκληρά έχοντας την υποστήριξη της Τουρκίας».

Μπορεί και τα λέει όλα αυτά, μπορεί να κάνει πανηγύρια και φιέστες στις μαύρες επετείους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ποιος θα τον εμποδίσει, ή θα τον τιμωρήσει άλλωστε;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This