Γάζα: Με τη χερσαία επέμβαση στη Ράφα απειλεί το Ισραήλ τη Χαμάς για να δεχτεί την εκεχειρία

Οι Ισραηλινοί πιέζουν για να πετύχουν την απελευθέρωση όλων των υπολοίπων ομήρων

Must Read

Με ένα τελεσίγραφο απάντησε το Ισραήλ στις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις της Χαμάς να συμφωνήσει στο προτεινόμενο σχέδιο εκεχειρίας για τη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας πως αν δεν το κάνει εντός μίας εβδομάδας, θα ξεκινήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις Αιγύπτιων αξιωματούχων στη «Wall Street Journal», το Ισραήλ έδωσε στη Χαμάς μια εβδομάδα διορία προκειμένου να συμφωνήσει στο σχέδιο κατάπαυσης του πυρός που βρίσκεται στο τραπέζι, διαφορετικά θα εισβάλλει στη Ράφα, την ώρα που η παλαιστινιακή παραστρατωτική οργάνωση καθυστερεί να απαντήσει, σε μια προσπάθειά της, ως φαίνεται, να εξασφαλίσει τους όρους που θα επιτρέψουν την επιβίωσή της.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η Αίγυπτος συνεργάστηκε με το Ισραήλ για μια αναθεωρημένη πρόταση κατάπαυσης του πυρός, την οποία παρουσίασε στη Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η πολιτική ηγεσία της Χαμάς αναμενόταν να διαβουλευτεί με τη στρατιωτική της πτέρυγα στη Γάζα και να επανέλθει με τις δικές της θέσεις. Ωστόσο, ο στρατιωτικός ηγέτης της οργάνωσης στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται σε τούνελ στον θύλακα, απ’ όπου και λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, ακόμη δεν έχει ανταποκριθεί. «Ο Σινουάρ αναμένεται να απορρίψει οποιαδήποτε συμφωνία που δεν περιλαμβάνει μια αξιόπιστη πορεία για τον τερματισμό του πολέμου», υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι.

Οι διαμεσολαβητές δήλωσαν στη «WSJ» ότι ο Σινουάρ «πιστεύει ότι έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο, είτε επιβιώσει είτε όχι, ανοίγοντας τα μάτια του κόσμου για τα δεινά των Παλαιστινίων και φέρνοντας τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας στο προσκήνιο των παγκόσμιων υποθέσεων».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο που επικαλούνται οι «Times of Israel», το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αναμένει ότι η Χαμάς θα ανακοινώσει επίσημα την απόρριψη της πρότασης. «Η ισραηλινή ηγεσία εκτιμά ότι η Χαμάς θα απορρίψει επίσημα την τελευταία προσφορά για τους ομήρους και την εκεχειρία», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το πολεμικό υπουργικό Συμβούλιο συζητά ήδη ένα τέτοιο σενάριο, εκτός από μια πιθανή έναρξη της διαφαινόμενης εισβολής στη συνοριακή πόλη Ράφα.

*φωτό αρχείου

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This