Ζαχάροβα: Η άσκηση Steadfast Defender δείχνει ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για σύγκρουση με την Ρωσία

Ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί τέλη Μαΐου

Must Read

Ως προετοιμασία για σύρραξη με ΝΑΤΟ εκλαμβάνει η Μόσχα την στρατιωτική άσκηση Steadfast Defender 2024, η οποία διεξάγεται επί 4 μήνες στα σύνορα με την Ρωσία. Όπως δήλωσε το Μεγάλο Σάββατο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, συνιστά απόδειξη ότι η Συμμαχία προετοιμάζεται για μια πιθανή σύγκρουση.

«Αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, η Steadfast Defender. Σύμφωνα με το σενάριό τους, γίνονται ενέργειες κατά της Ρωσίας χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών και συμβατικών όπλων. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται σοβαρά για μια πιθανή σύγκρουση μαζί μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Ζαχάροβα.

Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Δύση βρίσκονται στο χειρότερο σημείο επί δεκαετίες, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί τέλη Μαΐου. Μετέχουν 90.000 στρατιώτες και στο σενάριό της εξετάζεται πώς οι αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες συνορεύουν με την Ρωσία, και την ανατολική πτέρυγα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου εάν ξεσπούσε πόλεμος.

Πηγή φωτό: NATO

Δείτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This