Ιράκ: Τούρκοι τρομοκράτες έβαλαν φωτιά στην κατάμεστη αγορά του Ερμπίλ!

Must Read

Η ανεξέλεγκτη  πυρκαγιά στο παζάρι Qaysari του Ερμπίλ το απόγευμα της Κυριακής είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή πάνω από 370 καταστημάτων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ατόμων, με μια τουρκική ναζιστική οργάνωση να αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση ως «εκστρατεία» για την ανάκτηση αυτής που θεωρούν ως ιστορικά τουρκική γη.

Η προκλητική δήλωση των Τούρκων ναζιστών τρομοκρατών αναφέρει: «Το απόγευμα της 5ης Μαΐου, οι γενναίοι πολεμιστές μας πραγματοποίησαν επιχειρήσεις δολιοφθοράς σε 22 διαφορετικά σημεία στο παζάρι του Καϊσάρι του Ερμπίλ, κάνοντας στάχτη 450 καταστήματα. Είτε η ένδοξη τουρκική σημαία θα κυματίζει για πάντα πάνω από το Κάστρο του Ερμπίλ, είτε δεν θα τελειώσει μέχρι να πούμε ότι τελείωσε».

Το γραφείο του κυβερνήτη του Ερμπίλ ανέφερε τη Δευτέρα ότι η πύρινη λαίλαπα οδήγησε στον τραυματισμό περισσότερων από 100 ατόμων και επιβεβαίωσε τη συγκρότηση ερευνητικής επιτροπής για να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε η φωτιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η τρομοκρατική ομάδα στοχεύει στο παζάρι: Παρόμοια επίθεση έγινε στις 8 Απριλίου 2024, υποδεικνύοντας μια συνεχιζόμενη εκστρατεία κατά της κουρδικής διοίκησης. «Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας έως ότου κυματίσει η τουρκική σημαία πάνω από το κάστρο του Ερμπίλ», προειδοποίησε η τρομοκρατική ομάδα, μετά τις προηγούμενες προσπάθειές της για δολιοφθορά.

Ο Αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG) Qubad Talabani, εξέφρασε την αλληλεγγύη στους ιδιοκτήτες καταστημάτων που επλήγησαν και αναφέρθηκε λεπτομερώς στην αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης:

«Μίλησα με τον Omed Khoshnaw, τον κυβερνήτη του Ερμπίλ, και με διαβεβαίωσε ότι οι πυροσβεστικές ομάδες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελέγξουν τη φωτιά στο μεγάλο παζάρι του Erbil. Επαινούμε τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν για τη γενναιότητα τους και θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση».

Η φρικτή αυτή η τρομοκρατική ενέργεια δεν έχει καταδικαστεί από καμιά χώρα μέχρι στιγμής. Αυτή προφανώς είναι «τρομοκρατία από την σωστή πλευρά της ιστορίας»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This