«Θύελλα» αντιδράσεων για προσβλητική σάτιρα του Ιησού από το Netflix

Must Read

Την οργή της χριστιανικής κοινότητας έχει προκαλέσει βραζιλιάνικη παραγωγή του Netflix που ξεπερνά κάθε όριο βλασφημίας, αναπαριστώντας τον Ιησού ως ομοφυλόφιλο.

Η 45λεπτη σατιρική ταινία με τίτλο «Ο πρώτος πειρασμός», που έκανε πρεμιέρα στις 3 Δεκεμβρίου, είναι δημιούργημα της κωμικής ομάδας ηθοποιών Portas dos Fundos, που κάνουν θραύση στο YouTube.

Δείτε επίσης: Η πρώτη τρανσέξουαλ πάστορας στις ΗΠΑ άρχισε να κηρύσσει τον λόγο του Θεού

Το σενάριο διηγείται την ιστορία του Ιησού, ο οποίος στο πάρτι των 30ών γενεθλίων του φέρνει έναν καλεσμένο-έκπληξη στο σπίτι της Μαρίας και του Ιωσήφ, που δεν είναι άλλος από τον σύντροφό του τον Ορλάντο.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.400.000 online υπογραφές για την αφαίρεση της ταινίας από το πρόγραμμα του Netflix και την επιβολή νομικών κυρώσεων στους παραγωγούς της «για αναισθησία απέναντι στους χριστιανούς».

Εκτός από τα δεκάδες υβριστικά σχόλια ανώνυμων θεατών στο twitter, τον αποτροπιασμό του για την ταινία εξέφρασε μέσω των social media και ο Εντοάρντο Μπολσονάρο, γιος του συντηρητικού προέδρου της χώρας.

«Στηρίζουμε την ελευθερία της έκφρασης, όμως αξίζει να επιτίθεσαι στο 86% του πληθυσμού;» αναρωτήθηκε μέσα από το προφίλ του. Αντίστοιχα έντονη ήταν και η αντίδραση θρησκευτικών αξιωματούχων, όπως ο Ενρίκε Σοάρες ντα Κόστα, επίσκοπος της πολιτείας Περναμπούκο, ο οποίος αποκάλυψε μέσω facebook ότι ακύρωσε τη συνδρομή του στο Netflix εξαιτίας της «βλάσφημης, χυδαίας, ασεβούς» ταινίας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η κωμική ομάδα Porta dos Fundos προκαλεί αντιδράσεις, καθώς στο παρελθόν είχε γυρίσει την ταινία «Το τελευταίο hangover», που δείχνει τον Ιησού να αγνοείται μετά τον Μυστικό Δείπνο και τους μαθητές του να προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ για να τον εντοπίσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This