Σάλος στη Γαλλία με νέο σκάνδαλο που εμπλέκεται συνεργάτης του Μακρόν

Must Read

Ακόμη ένα σκάνδαλο έρχεται για να συγκλονίσει το γαλλικό πολιτικό σκηνικό, σε μια ευαίσθητη περίοδο -σε επίπεδο πολιτικής διαχείρισης- για τον Εμανουέλ Μακρόν, που έχει ανάγει σε προσωπικό στοίχημα την πραγμάτωση της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό.

Ενώ τα συνδικάτα επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους, απειλώντας μάλιστα να συνεχίσουν και εν μέσω Χριστουγέννων τις διαδηλώσεις και τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ειδικά για τους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα την περίοδο αυτή, χθες αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του ο Ζαν-Πολ Ντελεβουά. Ο ύπατος επίτροπος αρμόδιος για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για σειρά παραλείψεων στη δήλωσή του περί «σύγκρουσης συμφερόντων».

Δείτε επίσης: Μακρόν: Στηρίζουμε απόλυτα Ελλάδα και Κύπρο!

Πλήγμα

Παρότι η γαλλική προεδρία επιχείρησε να «λειάνει» το γεγονός για λόγους πολιτικών εντυπώσεων, διευκρινίζοντας πως ο Ντελεβουά αποφάσισε να παραιτηθεί «με δική του πρωτοβουλία», είναι προφανές ότι το γεγονός αφήνει πίσω του ακόμη μία «κηλίδα» στην πορεία της κυβέρνησης, καθώς ήδη άλλα 15 στελέχη -μικρότερου ή μεγαλύτερου βεληνεκούς- στο πρόσφατο παρελθόν παραιτήθηκαν λόγω της εμπλοκής τους σε κάποιο σκάνδαλο.

Την παραίτηση Ντελεβουά έκανε άμεσα δεκτή ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που δείχνει αποφασισμένος να μην οπισθοχωρήσει στα σχέδιά του. Ο «κ. Συντάξεις», όπως ήταν γνωστός στη χώρα ο Ντελεβουά, ανέλαβε την κυβερνητική θέση τον Σεπτέμβριο του 2017 με αποστολή την προετοιμασία της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος της Γαλλίας. Παρ’ όλα αυτά ποτέ δεν δήλωσε δημόσια πως παράλληλα με το κυβερνητικό του αξίωμα κατείχε επαγγελματικές θέσεις ασυμβίβαστες με τα δημόσια καθήκοντά του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This