Τζαμιλέ Αλαμολόντα: Αυτή είναι η χήρα του Εμπραχίμ Ραϊσί

Must Read

Ακαδημαϊκός και συγγραφέας είναι η χήρα του Εμπραχίμ Ραϊσί, Τζαμιλέ Αλαμολόντα, με την οποία ο πρόεδρος του Ιράν, ο οποίος σκοτώθηκε στο αεροπορικό δυστύχημα, είχε αποκτήσει δύο κόρες.

Η Τζαμιλέ που γεννήθηκε στο Μασχάντ, το 1965, η Τζαμιλέ Αλαμολόντα και είναι κόρη του ιμάμη, Ιχμάντ Αλαμολόντα, είναι καθηγήτρια εκπαιδευτικής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Shahid Beheshti ενώ παράλληλα διευθύνει το ερευνητικό ινστιτούτο επιστήμης και τεχνολογίας.

Η ίδια αν και δεν στηρίζει τις σκληρές μουσουλμανικές απόψεις για τον ρόλο της γυναίκας και προωθεί την εκπαίδευσή τους, υπερασπίζεται το χιτζάμπ. «Ήταν μια παράδοση, ευρέως αποδεκτή. Και τώρα, εδώ και χρόνια, έχει μετατραπεί σε νόμο. Και η παραβίαση του νόμου, η καταπάτηση οποιουδήποτε νόμου, όπως ακριβώς σε κάθε χώρα, συνοδεύεται από τις δικές της τιμωρίες» είχε απαντήσει η Τζαμιλέ Αλαμολόντα όταν ρωτήθηκε για τον νόμο που αφορά το χιτζάμπ.

Μάλιστα, πριν από έναν χρόνο είχε παραχωρήσει συνέντευξη σε κρατικό κανάλι της Βενεζουέλας μιλώντας για την κακοποίηση των γυναικών και την καταπολέμησης της ενδοοικογενειακής βίας.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η Τζαμιλέ Αλαμολόντα είχε στείλει επιστολή προς την Γαλλίδα πρώτη κυρία Μπριζίτ Μακρόν την οποία της ζητούσε να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα: «Αγαπητή κυρία Μακρόν! Παρακαλώ, ως γυναίκα που εκπροσωπεί τις μητέρες και τις κόρες της Γαλλίας, ζητήστε από τον σύζυγό σας να μην είναι συνένοχος στη δολοφονία παιδιών και γυναικών της Παλαιστίνης».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This