Μεξικό: Βρέθηκαν 10 πτώματα σε διαφορετικά σημεία του λιμανιού του Ακαπούλκο

Ανεξέλεγκτη η δράση των καρτέλ ναρκωτικών

Must Read

Σκηνές τρόμου! Δέκα πτώματα εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές του λιμανιού του Ακαπούλκο στο νότιο Μεξικό! Εκεί που το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει. Με τις τοπικές αρχές να κάνουν γνωστή μία ακόμη τραγική είδηση, μέσα από την γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι εγκατέλειψαν τα πτώματα δύο γυναικών και τεσσάρων ανδρών σε μία λεωφόρο κοντά σε αγορά, ανέφερε η γραμματεία σε ΜΜΕ. Προσθέτοντας πως τα υπόλοιπα πτώματα εντοπίστηκαν μετά από διάφορες βίαιες ενέργειες σε άλλες συνοικίες της περιοχής.

Σύμφωνα με πηγές από το σημείο που έδωσαν πληροφορίες, τα έξι πτώματα που βρέθηκαν, τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί, τα πέταξαν άγνωστοι από ένα αυτοκίνητο. Οι αρχές έκαναν γνωστό ότι βρήκαν τα πτώματα τριών ανδρών αλλά και τρεις ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί έπειτα από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στη συνοικία Εμιλιάνο Ζαπάτα, στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Το πτώμα ενός άλλου άνδρα, γαζωμένο από σφαίρες, εντοπίστηκε στην λεωφόρο κατά μήκος της ακτής, στην τουριστική ζώνη του Ακαπούλκο. Ο δημοφιλής προορισμός στον Ειρηνικό Ωκεανό, ο οποίος καταστράφηκε στα τέλη Οκτωβρίου από έναν κυκλώνα, βρίσκεται στην πολιτεία Γκερέρο, μία εκ των πληγεισών από τις εγκληματικές δραστηριότητες των καρτέλ ναρκωτικών. Περίπου 1.890 δολοφονίες καταγράφηκαν εκεί το 2023…

Την Παρασκευή δε, τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων βρέθηκαν διαμελισμένα στο Ακαπούλκο. Ένα από τα θύματα ήταν υποψήφιος για τοπική θέση στις γενικές εκλογές της 2ας Ιουνίου. Οι βιαιοπραγίες που συνδέονται με τα καρτέλ, έχουν στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 450.000 ανθρώπους, ενώ περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αγνοούνται από το 2006, χρονιά κατά την οποία ο τότε πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν (2006-2012), ξεκίνησε στρατιωτική επίθεση εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This