Λωρίδα της Γάζας: Δίχως τέλος οι βομβαρδισμοί – Η ανακοίνωση της Χαμάς για πλήγματα σε τεθωρακισμένα

Η αντίδραση Νετανιάχου για την αναγνώριση από τρεις ευρωπαϊκές χώρες κράτους της Παλαιστίνης

Must Read

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που τρεις ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη ως κράτος.

Ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου έκανε λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς σε τομέα της Ράφας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για πλήγματα στην πόλη της Γάζας, η οποία είναι ερειπωμένη επτά μήνες μετά την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στη Χαμάς και στο Ισραήλ.

Πλέον, τα άρματα μάχης βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στη Γίμπνα, στο κέντρο της Ράφας, είπαν κάτοικοι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Τα πυρά του Ισραήλ δεν σταμάτησαν όλη νύχτα, από drones, ελικόπτερα, αεροσκάφη, άρματα μάχης», είπε κάτοικος που ζήτησε να μην κατονομαστεί για μην αντιμετωπίσει κίνδυνο η ασφάλειά του και συνέχισε: «Άρματα προωθήθηκαν προς τα νοτιοανατολικά (…) δεχόμενα σφοδρά πυρά».

Από την πλευρά της, η τρομοκρατική οργάνωση ανέφερε πως έπληξε με αντιαρματικές ρουκέτες δυο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Η αναγνώριση

Την ίδια ώρα, με απόφασή τους, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία ανακοίνωσαν πως αναγνωρίζουν από κοινού κράτος της Παλαιστίνης, με την ελπίδα να ωθήσουν κι άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο καθώς η λύση των δύο κρατών διατρέχει ολοένα πιο σοβαρό «κίνδυνο», όπως το έθεσε η Μαδρίτη. Η αναγνώριση χαρακτηρίζεται διπλωματική νίκη για την Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς, καθώς το κράτος της Παλαιστίνης αναγνωρίζουν πλέον, κατ’ αυτή, 142 από τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ, τα οποία στην πλειονότητά τους δεν ανήκουν στη Δύση.

Η ίδρυση βιώσιμου κράτους της Παλαιστίνης μοιάζει εξαιρετικά αβέβαιη, καθώς οι διαπραγματεύσεις για αυτό παραμένουν σε αδιέξοδο ατελείωτα χρόνια και στο μεταξύ η εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συνεχίζεται.

«Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους είναι επιβράβευση της τρομοκρατίας», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που εναντιώνεται στην ίδρυση κράτους της Παλαιστίνης πλάι στο Ισραήλ και συνέχισε: «Το 80% των Παλαιστίνιων της Ιουδαίας και της Σαμάρειας (σ.σ. έτσι αποκαλεί η ισραηλινή κυβέρνηση τη Δυτική Όχθη) υποστηρίζουν τη φρικτή σφαγή της 7ης Οκτωβρίου. Σε αυτό το κακό δεν μπορείς να δώσεις κράτος. Θα ήταν τρομοκρατικό κράτος. Θα προσπαθούσε να επαναλάβει τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου ξανά και ξανά. Δεν θα συναινέσουμε. Η επιβράβευση της τρομοκρατίας δεν θα φέρει την ειρήνη ούτε θα μας εμποδίσει να νικήσουμε τη Χαμάς».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Κατς: «Αφού η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς διέπραξε τη μεγαλύτερη σφαγή Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα (…) οι χώρες αυτές επέλεξαν να επιβραβεύσουν τη Χαμάς (…) και να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος».




Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This