Ποντιακή Αδελφότητα Νοτίου Αυστραλίας: Η εκδήλωση στο Μνημείο της Γενοκτονίας Ποντίων, Ασσυρίων και Αρμενίων

Οι Πόντιοι της περιοχής μοιράστηκαν με όλον τον κόσμο τον πόνο για τους προγόνους αλλά και την αγάπη για την πατρίδα

Must Read

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησαν οι ομογενείς στο Salisbury ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ποντιακής Αδελφότητας Νοτίου Αυστραλίας.

Η ημέρα άρχισε με τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Σινώπης Σιλουανό, από τον πάτερ Σταύρος Ψαρομάτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, τόσο για την Κυριακή των Μυροφόρων όσο και για τη Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής.

«Συγκεντρωνόμαστε και για να τιμήσουμε τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν μεταξύ του 1914 και του 1923, τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε αμέτρητους Έλληνες του Πόντου, Αρμενίους και Ασσύριοι. Αυτή η περίοδος, γνωστή ως Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και Γενοκτονία των Αρμενίων και Ασσυρίων ήταν μια φρικτή εκστρατεία βίας και εθνοκάθαρσης που οργανώθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

»Ανάμεσα σε εκείνους που υπέμειναν αυτές τις αδιανόητες κακουχίες ήταν οι θαρραλέες και ανθεκτικές γυναίκες των ποντιακών, αρμενικών και ασυρριακών κοινοτήτων. Αυτές οι γυναίκες, που μπορούν επίσης να αποκαλούνται Μυροφόρες του Πόντου, αντικατοπτρίζουν την ακλόνητη πίστη των Μυροφόρων του Ευαγγελίου, ενόψει του διωγμού. Κατά τη διάρκεια των γενοκτονιών, επέδειξαν αξιοσημείωτη δύναμη και έγιναν στυλοβάτες μέσα στις κοινότητές τους.

»Το ακλόνητο πνεύμα και η πίστη των Μυροφόρων, μαζί με την ανθεκτικότητα όλων όσων υπέμειναν τις γενοκτονίες, μας εμπνέουν να αγωνιζόμαστε για τη δικαιοσύνη και να εκτιμούμε την κληρονομιά μας. Εξυμνώντας τα θύματα και τιμώντας τις Μυροφόρες γυναίκες, βρίσκουμε καθοδήγηση στο δικό μας πνευματικό ταξίδι», είπε ο πάτερ Σταύρος.

Έπειτα όλοι μαζί πήγαν στο Μνημείο της Γενοκτονίας Ποντίων, Ασσυρίων και Αρμενίων και εκεί αφού τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης Σιλουανό, έγινε κατάθεση στεφάνων παρουσία και του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στην Αδελαΐδα Γιώργου Ψιάχα.

 

 

 

Η ομογένεια κρατάει σταθερά ψηλά το εθνικό της φρόνημα!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Πηγή: www.pontosnews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This