Στα «κάγκελα» οι αγρότες! Σπεύδουν στις Βρυξέλλες με τα τρακτέρ την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες ασχολούνται με τον Ζελένσκι

Must Read

Μιας και την ευρωπαϊκή ηγεσία απασχολεί μόνο ο Ζελένσκι και η Ουκρανία, κι όχι οι ευρωπαίοι αγρότες, που όπως κι άλλες επαγγελματικές κατηγορίες σε λίγο θα λιμοκτονούν, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη νέες «υπενθυμιστικές» κινητοποιήσεις των αγροτών που σπεύδουν στις Βρυξέλλες με τα τρακτέρ και τα γεωργικά τους μηχανήματα από την Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

  • Από τη Μαρία Δεναξά

Πέντε ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές και παρά την προσπάθεια γνωστής αμερικανόφερτης ιστοσελίδας επηρεασμού στις Βρυξέλλες, να δώσει γραμμή στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ χαρακτηρίζοντας τις κινητοποιήσεις ακόμη και των Γάλλων αγροτών ως «κινητοποιήσεις ριζοσπαστικοποιημένων ακροδεξιών ομάδων» (το έργο αυτό με το ακροδεξιό σκιάχτρο παίζεται διαρκώς εναντίον όσων στην Ευρώπη διεκδικούν τα δικαιώματα τους και μια καλύτερη προοπτική), ωστόσο οι αγρότες που κατεβαίνουν στους δρόμους δηλώνουν πως οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν τον Ιανουάριο, από τις ηγεσίες τους και τους εκπροσώπους των Βρυξελλών, παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Θέλοντας να κρατήσει τα προσχήματα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σε αντίθεση με την ξενόφερτη ιστοσελίδα των Βρυξελλών, ο γαλλικός ιστότοπος franceinfo, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στο σημερινό του ρεπορτάζ, αποφεύγει τους χαρακτηρισμούς που στιγματίζουν και αναφέρει πως οι αγρότες «στην περίπτωση που δεν αλλάξει τίποτα, υπόσχονται να επιστρέψουν δυναμικά». Όπως σημειώνεται με αυτόν τον τρόπο, οι αγρότες που ζητούν κοινά περιβαλλοντικά πρότυπα σε όλη την Ευρώπη, ασκούν πίεση στους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές.

Οι αγρότες εκτός από τα κοινά ευρωπαϊκά πρότυπα απαιτούν τη μείωση των εισαγωγών προϊόντων από τρίτες χώρες που δεν υπόκεινται στην αυστηρή ευρωπαϊκή νομοθεσία, γεγονός που όπως υποστηρίζουν υπονομεύει την παραγωγή και τις πωλήσεις τους, ενώ μεταξύ άλλων είναι αντίθετοι στην πράσινη συμφωνία που περιορίζει την παραγωγή και τις εκτάσεις τους όπως επίσης και στις διάφορες συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών που έχει υπογράψει η ΕΕ. Απαιτούν επίσης φοροελεφρύνσεις, βοήθεια για την πρόσβαση στα φωτοβολταικά, ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων, ενεργειακές ελαφρύνσεις στον αγροτικό τομέα.

Στη Γαλλία, όπως και στην Ισπανία οι Γάλλοι αγρότες δηλώνουν πως θέλουν να μπορούν να ζουν από το επάγγελμα τους και κατηγορούν τις κυβερνήσεις τους όπως και τις Βρυξέλλες, πως δεν κράτησαν τις δεσμεύσεις τους.

 

Στη νότιο Γαλλία, αγρότες από την Ισπανία και τη Γαλλία, έχουν ήδη στήσει μπλόκα με εκατοντάδες τρακτέρ στους αυτοκινητόδρομους Α9 και Α63, αλλά και στα στα γαλλοϊσπανικά σύνορα. Οι κινητοποιήσεις τους δεν διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τα συνδικάτα τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This