Ταξίδεψαν στον «άλλο κόσμο» και επέστρεψαν για να μας μιλήσουν για την… εμπειρία τους!

Must Read

Νιώθουν ευλογημένοι, καθώς πέθαναν ξαφνικά «για τα καλά», όμως… επέστρεψαν από τον «άλλο κόσμο», όταν τους επανέφεραν στη ζωή οι γιατροί!

Κάποιοι από αυτούς παρέμειναν νεκροί για λίγα, μόλις, λεπτά, άλλοι, όμως, δεν είχαν καθόλου σφυγμό, ακόμη και για μία ή και περισσότερες ώρες.

Τις μαρτυρίες τους για την σπάνια αυτή εμπειρία τους, κατέγραψε η «Sun», η οποία αναφέρει, χαρακτηριστικά, την πρόσφατη περίπτωση της 34χρονης Όντρεϊ Μας, την οποία οι γιατροί «ανέστησαν» μετά από έξι ώρες!

Audrey Mash
Όντρεϊ Μας

Η Βρετανίδα δασκάλα έπαθε έμφραγμα κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας στα Πυρηναία όρη της Ισπανίας στις 3 Νοεμβρίου. Διασώστες τη βρήκαν χωρίς σφυγμό μετά από 360 λεπτά, αλλά την επανέφεραν στη ζωή με απινιδωτή, καθώς η χαμηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος προστάτεψε τα όργανά της από την καταστροφή.

Ο 29χρονος Τζο Μπάξτερ, όπως διηγείται στη Sun, το 2014 εργαζόταν σε καντίνα στο Κέιμπριτζ, όταν έπαθε έμφραγμα και κατέρρευσε. Παρόλο που οι συνάδελφοί του τού έκαναν τεχνητή αναπνοή και μαλάξεις, δεν είχε σφυγμό. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί, μετά από απανωτές χρήσης απινιδωτή, τον επανέφεραν στη ζωή. Όπως σημειώνει ο 29χρονος Βρετανός, παρέμεινε νεκρός για 59 λεπτά!

Joe with his fiancée Rhiannon
Ο Τζο Μπάξτερ με την οικογένειά του

Η σύζυγος νόμιζε ότι ροχάλιζε κι εκείνος πάθαινε ασφυξία

«Η σύζυγός μου νόμισε ότι ροχάλιζα, αλλά εγώ πέθαινα στον ύπνο μου», περιγράφει ο 46χρονος Στέφαν Γουίλις από το Λονδίνο. Το 2016, έπαθε καρδιακή προσβολή ενώ κοιμόταν και άρχισε να κάνει ήχους σαν να ροχάλιζε. Η σύζυγός του, Τζέμινα, αφού είδε το πρόσωπό του να γίνεται μπλε από την ασφυξία, κάλεσε ασθενοφόρο. Οι νοσοκόμοι τον βρήκαν χωρίς σημάδια ζωής, όμως του «ξανάδωσαν» ζωή με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, 25 λεπτά αφότου είχε πεθάνει.

Stefan with his wife Jemima
Ο Στέφαν Γουίλις με τη σύζυγό του Τζεμάιμα

Δείτε επίσης: Κινηματογραφική απόδραση από τον πρώην πρόεδρο της Nissan – Διέφυγε μέσα σε θήκη μουσικού οργάνου

Το 2016, η Κέιτι Γουάρινγκτον από το Κεντ της Βρετανίας κατέρρευσε αφού πέρασε τη γραμμή τερματισμού αγώνα δρόμου 3 χιλιομέτρων στο Ντάρφορντ. «Αργότερα οι γιατροί μου είπαν ότι η καρδιά μου είχε σταματήσει να χτυπάει για οκτώ λεπτά», δήλωσε, αποκαλύπτοντας ότι, αν και το χρονικό διάστημα ήταν μικρό, η κατάστασή της ήταν τόσο σοβαρή, που οι γιατροί την έβαλαν σε φαρμακολογικό κώμα για καιρό.

Katie Warrington
Η Κέιτι Γουάρινγκτον με τον σύζυγο και το μωρό τους

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This