Αυτή είναι η Ουκρανή granmaster που έκανε «ματ» στην ισλαμιστική Σαουδική Αραβία

Must Read

«Χαστούκι» στη Σαουδική Αραβία, που δεν σέβεται στο ελάχιστο τον δυτικό τρόπο ζωής έδωσε με την απόφασή της να απέχει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι η Ουκρανή παγκόσμια πρωταθλήτρια και granmaster, Άννα Μούζιτσουκ!

Άννα Μουσιτζούκ

«Σε 5 μόλις μέρες θα μπορούσα να κερδίσω περισσότερα χρήματα από δεκάδες άλλα τουρνουά μαζί, αλλά δεν θα πάω», δήλωσε η Μούζιτσουκ, προβαίνοντας σε μια πράξη διαμαρτυρίας, που λίγοι θα έκαναν απαρνούμενοι τόσα χρήματα…

Η δήλωσή της, με την οποία αποδεικνύει ότι δεν εξαγοράζονται όλα, είναι η εξής:

«Σε λίγες μέρες θα χάσω δυο παγκόσμιους τίτλους, το έναν μετά τον άλλον. Επειδή αποφάσισα να μην ταξιδέψω στη Σαουδική Αραβία. Αρνούμενη να παίξω με ειδικούς κανόνες, να φορέσω αμπάγια, να με συνοδεύει άνδρας για να μπορώ να βγω από το ξενοδοχείο, για να μην αισθάνομαι άνθρωπος δεύτερης διαλογής.
Θα ακολουθήσω τις αρχές μου και δεν θα μετέχω στο παγκόσμιο σκακιστικό πρωτάθλημα Ράπιντ και Μπλιτς όπου σε 5 μόλις μέρες θα μπορούσα να κερδίσω περισσότερα χρήματα από δεκάδες άλλα τουρνουά μαζί.

Παλιότερη Μούζιτσουκ στο Ιράν
Από συμμετοχή της Μούζιτσουκ σε σκακιστικό πρωτάθλημα στο Ιράν το 2017

Όλα αυτά είναι πολύ δυσάρεστα, αλλά πιο λυπηρό είναι πως κανείς δεν νοιάζεται.

Πικρά αισθήματα αλλά δεν γίνεται να κάνω πίσω. Το ίδιο ισχύει και για την αδελφή μου Μαρίγια και είμαι ευτυχισμένη που μοιραζόμαστε την ίδια άποψη.

Και για αυτούς που ενδιαφέρονται: Ναι, θα ξαναγυρίσουμε!».

H Μούζιτσουκ, που είναι granmaster από τα 22 της, υψώνει στα 29 της το ανάστημά της απέναντι στη Σαουδική Αραβία, τη στιγμή που όλος ο υπόλοιπος πλανήτης σιωπά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This