10-7-2020

Ερντογάν: «Ο Χάφταρ θα πάρει το κατάλληλο μάθημα»

Απειλητικός για ακόμα μια φορά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων για τη Λιβύη στη Μόσχα, προειδοποίησε τον Χαλίφα Χαφτάρ ότι θα πάρει ένα «μάθημα» από την Τουρκία αν δεν σταματήσει την επίθεση.

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι: «Ο Χαλίφα Χαφτάρ στην αρχή είπε ναι στη συμφωνία, μετά έκανε ένα «πραξικόπημα» στη διαπραγμάτευση και δραπέτευσε από τη Μόσχα. Δεν θα διστάσουμε να του δώσουμε το κατάλληλο μάθημα».

«Η απόφαση του Χαλίφα Χάφταρ να μην υπογράψει τη συμφωνία εκεχειρίας με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης δείχνει ποιος θέλει πόλεμο και ποιος θέλει ειρήνη στη χώρα», υποστήριξε σήμερα και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας λόγο για τη φυγή του στρατάρχη από τη Μόσχα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία έκανε ό,τι μπορούσε για να διασφαλίσει μία εκεχειρία, προσθέτοντας ότι, εάν ο Χάφταρ συνεχίσει να ενεργεί με τον τρόπο αυτόν, η σύνοδος κορυφής για την Λιβύη, που σχεδιάζεται να διεξαχθεί στο Βερολίνο την Κυριακή, δεν θα έχει νόημα.

Χάφταρ: «H Τουρκία θέλει να βάλει πόδι στη Λιβύη»

Η πλευρά Χάφταρ, μέσω ενός λογαριασμού στο twitter, διεμήνυσε πως η συμφωνία που παρουσιάστηκε δεν μπορεί να γίνει δεκτή, διότι με αυτήν η Τουρκία επιχειρεί να βάλει «πόδι» στη Λιβύη.

Χάφταρ

«Ο Χάφταρ και η αντιπροσωπεία του έφυγαν από τη Μόσχα και δεν υπέγραψαν καμία συμφωνία σε βάρος των ηρωικών θυσιών και των φιλοδοξιών των Λίβυων για σωτηρία. Δεν θα υπογραφεί (η συμφωνία) για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι η πρόθεση της Τουρκίας να επιβληθεί στη Λιβύη ώστε να νομιμοποιήσει το παράνομο μνημόνιο (σ.σ. τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα που υπέγραψαν ο Ερντογάν και ο αντίπαλος του Χάφταρ, ο Φάγεζ αλ Σάρατζ). Η Λιβύη για τους Λίβυους», αναφέρεται σε δυο μηνύματα στον λογαριασμό M.LNA στο twitter, που υποστηρίζει τον Χάφταρ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ