Ο δικηγόρος του Ασάνζ έχει μόνο μία ώρα να δει τα αποδεικτικά στοιχεία, πριν την ακρόαση της ζωής του (video)

Must Read

Σοκαρισμένος άκουσε ο δικηγόρος του ιδρυτή των Wikileaks, Julian Assange, από τα χείλη της Δικαστή, Vanessa Baraitser, ότι θα έχει μόνο μία ώρα με τον πελάτη του, προκειμένου να εξετάσει (και να δει πώς θα αντικρούσει) τα αποδεικτικά στοιχεία, που θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο, με στόχο την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στο Γουεστμίνστερ στις 13 Ιανουαρίου και ο Assange μπόρεσε να μιλήσει για τον εαυτό του μόλις 12 λεπτά. Η επόμενη ακρόαση προγραμματίστηκε για τις 23 Ιανουαρίου και θα γίνει μέσω βιντεοκλήσης, σε αντίθεση με την προκαταρκτική ακρόαση, στην οποία παρέστη αυτοπροσώπως.

Έξω από το Δικαστήριο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, που εκδήλωσε υποστήριξη στον Ασάνζ, φωνάζοντάς του ότι είναι μαζί του, η ελευθερία του είναι ελευθερία τους και να κάνει κουράγιο.

https://twitter.com/RT_com/status/1216759340373286912?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1216759340373286912&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fworld%2Farticle%2F964189%2Fdiki-asanz-i-eleutheria-sou-einai-i-eleutheria-mas-fonaze-o-kosmos-kata-ti-metafora-tou-sto-dikastirio%2F

Το ιστορικό

Ο Mr Wikileaks πρώτα κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό στη Σουηδία το 2010 και κρύφτηκε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από το 2012 έως το 2019. Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες αυτές αποσύρθηκαν.

Τον Απρίλιο του 2019, όμως, η βρετανική αστυνομία μπήκε στην πρεσβεία με την άδεια του κράτους του Ισημερινού και τον συνέλαβε και τελικά το Ηνωμένο Βασίλειο τον καταδίκασε σε 50 εβδομάδες φυλάκισης για παραβίαση των όρων εγγύησης.

Τον Μάιο, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε επιπλέον 17 κατηγορίες στον Τζούλιαν Ασάνζ βάσει του νόμου περί κατασκοπείας και ζήτησε την έκδοσή του, την οποία πλέον προσπαθεί να εμποδίσει.

Μετά από όλα αυτά, ο ιδρυτής των WikiLeaks αντιμετωπίζει 175 χρόνια φυλάκισης, ειδικά για τον ρόλο που έπαιξε στη δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με φερόμενα εγκλήματα πολέμου της Αμερικής στο Ιράκ.

Τότε, ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών, Σατζίντ Τζαβίντ, ενέκρινε την αίτηση έκδοσής του, λέγοντας ότι δεν πίστευε ότι ο Ασάνζ θα αντιμετώπιζε θάνατο ή βασανιστήρια εάν εκδιδόταν στις ΗΠΑ

Εμίρ Κουστουρίτσα: Βομβαρδιζόμαστε με άχρηστες ειδήσεις, ενώ ο Ασάνζ πεθαίνει

Kusturica

Στο μεταξύ, ο μεγάλος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα, μία μόλις ημέρα μετά την ακρόαση του Ασάνζ στο Γουέστμινστερ, εμφανίστηκε σε μουσικό φεστιβάλ στην Σερβία με μπλούζα που είχε το μήνυμα «Ελευθερία στον Ασάνζ» και απεικόνιζε το πρόσωπο του ιδρυτή των WikiLeaks.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα δήλωσε συγκλονισμένος: «Εμείς βομβαρδιζόμαστε με άχρηστες ειδήσεις, ενώ ο Τζούλιαν Ασάνζ πεθαίνει» και κάλεσε σε αποφυλάκιση του ιδρυτή των WikiLeaks.

«Η Σερβία είναι μια μεγάλη επαρχία. Δεν έχουν υπάρξει νέα σχετικά με τον Ασάνζ στη Σερβία, από τότε που βρισκόταν στις “κορυφαίες ειδήσεις” στο Βελιγράδι».

«Αντί για νέα σχετικά με αυτόν, υπάρχει μια σπάνια ιδέα στη Σερβία ότι υπήρξε κάποτε ένας άνθρωπος που έφερε επανάσταση στην πληροφορία και μας έδωσε όλες αυτές τις πληροφορίες – τόσο για τον λαό μας όσο και για διάφορα γεγονότα που δεν γνωρίζαμε. Τώρα, αυτός ο άνθρωπος πεθαίνει, αλλά δεν υπάρχουν νέα γι’ αυτό. Είμαστε βομβαρδισμένοι με τις τοπικές άχρηστες πληροφορίες, τα οποία αλλάζουν καθημερινά και συνεχώς υποδηλώνουν ότι η ζωή είναι επικίνδυνη, για να μην σκεφτούμε τυχαία ότι θα μπορούσαμε να την αλλάξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα, όλα είναι μια τάση. Εκείνοι που θέτουν τις τάσεις, δημιουργούν σήμερα ένα θέμα, αλλά σε δύο ημέρες έχει εξαφανιστεί. Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι που έχουν χαθεί στην ιστορία και νομίζω ότι, παρά το γεγονός ότι δεν τους θυμόμαστε, παρά το γεγονός ότι τους ξεχνάμε τόσο γρήγορα, το ίχνος τους θα παραμείνει στην ιστορία και η κληρονομιά τους θα συνεχιστεί».

Τι γίνεται με τα Windows

Στο μεταξύ και παρά τα όσα μάθαμε για την NSA από τον Έντουαρντ Σνόουντεν και τα θέματα που αποκρύπτει από τους Αμερικανούς πολίτες, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ προέβη σε μια φοβερή αποκάλυψη.

Η NSA αποκάλυψε δημοσίως, λοιπόν, ότι βρήκε ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 της Microsoft, το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν οι χάκερ ή άλλοι κακόβουλοι παράγοντες.

Η Microsoft έσπευσε να κυκλοφορήσει ευρέως ένα «μπαλωματάκι» για το πρόβλημα, ενώ νωρίτερα είχε στείλει την αναβάθμιση ασφαλείας στον αμερικανικό στρατό και σε άλλους «ευαίσθητους» χρήστες. Η NSA αποκάλυψε το κενό ασφαλείας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, χωρίς πάντως να διευκρινίσει πόσο καιρό γνώριζε επ’ αυτού, προτού το αποκαλύψει στην Microsoft. Η Υπηρεσία υποστήριξε ότι και στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει εταιρείες για ανάλογα προβλήματα, αλλά με διακριτικό τρόπο…

Το πρόβλημα, που επηρεάζει επίσης τα Windows Server 2016 και 2019, αλλά όχι παλαιότερες εκδόσεις των Windows, υπάρχει στο πρόγραμμα crypt32.dll των Windows 10, το οποίο επιτρέπει σε προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες, όπως τα ψηφιακά πιστοποιητικά που χρησιμοποιούνται για την πιστοποίηση των προγραμμάτων λογισμικού. Θεωρητικά, το κενό ασφαλείας επιτρέπει σε ένα χάκερ να καμουφλάρει κακόβουλο λογισμικό ως νόμιμο και αξιόπιστο.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This