ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΔυσαρεστημένος με τον Νετανιάχου και ο Μπάιντεν - «Δεν κάνει αρκετά για την απελευθέρωση των ομήρων»

Δυσαρεστημένος με τον Νετανιάχου και ο Μπάιντεν – «Δεν κάνει αρκετά για την απελευθέρωση των ομήρων»

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την οριστική τους πρόταση

Με ένα ξερό «όχι» ο Τζο Μπάιντεν «άδειασε» σήμερα τον σύμμαχό του Μπενιαμίν Νετανιάχου, αποκρινόμενος αρνητικά στην ερώτηση του αναποκριτή του Reuters εάν πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ «κάνει αρκετά για την απελευθέρωση των ομήρων».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, υποστήριξε, πάραυτα, ότι μια τελική συμφωνία για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα είναι «πολύ κοντά», παρά το γεγονός ότι, όπως δήλωσε, ο Νετανιάχου δεν βοηθά στην επίτευξη της πολυπόθητης αυτής συμφωνίας.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν έγιναν κατά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, όπου και πρόκειται να συναντηθεί, παρουσία της -αντιπροέδρου και υποψήφιας διαδόχου του- Κάμαλα Χάρις, με τους διαπραγματευτές των ΗΠΑ, οι οποίοι χειρίζονται τις λεπτομέρειες της προσδοκούμενης συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Υπενθυμίζεται πως, όπως ανέφερε δημοσίευμα της «Washington Post», ο Μπάιντεν φέρεται αποφασισμένος, πλέον, να προτείνει μια τελική συμφωνία στον Νετανιάχου και τη Χαμάς, με τη λογική του «take it or leave it», που σημαίνει πως, στην περίπτωση που αυτή απορριφθεί από μία ή και από τις δύο πλευρές, τότε αναμένεται να τερματιστεί η μεσολαβητική πρωτοβουλία των ΗΠΑ.

https://exchange.glomex.com/video/v-d3vr976moaft?integrationId=40599w17mbz7o7uw

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης