Σεισμός στην Τουρκία: Μια έγκυος σώθηκε μέσα απ’ τα χαλάσματα 12 ώρες μετά! (video)

Must Read

Μεταξύ των 43 ατόμων που διασώθηκαν από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, υπήρχε και μια έγκυος, η οποία βγήκε σήμερα, 12 ώρες μετά, σώα από τα συντρίμμια του κατεστραμμένου σπιτιού της.

Επίσης, ακόμα μια γυναίκα διασώθηκε 17 ώρες μετά το χτύπημα του εγκέλαδου. Την επιχείρηση διάσωσης μετέδιδαν ζωντανά τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, που έδειχναν μια διασώστρια να προσπαθεί να καθησυχάσει την Τουρκάλα Αζιζέ, ενόσω βρισκόταν κάτω από τα συντρίμμια.

Στο μεταξύ, τα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία, τα οποία δίνουν μάχη με το χρόνο, προκειμένου να ανασύρουν εγκλωβισμένους/θαμμένους κάτω απ’ τα συντρίμμια, έχουν εντοπίσει σημεία ζωής σε τουλάχιστον 5 διαφορετικά σημεία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, πάνω από 12.500 κάτοικοι φιλοξενούνται σε κρατικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολεία και βιβλιοθήκες. Στην ευρύτερη περιοχή έξι κινητά συσσίτια παρέχουν γεύματα σε πάνω από 20.000 κατοίκους.

Ο Ερντογάν μετέβη στην Ελαγίζ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέβη σήμερα στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία, ακυρώνοντας το πρόγραμμά του, βάσει του οποίου επρόκειτο να παραστεί στην 33η γενική συνέλευση του Συμβουλίου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) στην Κωνσταντινούπολη.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος συνέστησε στους ντόπιους να μην μπαίνουν στα κατεστραμμένα σπίτια, καθώς συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην περιοχή. Από χθες έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 390 από χθες το βράδυ, ενώ οι 12 εξ αυτών είχαν μέγεθος άνω των 4 βαθμών.

Επίσης, αποφασίστηκε να εκκενωθεί μια φυλακή στην επαρχία Αντιγιαμάν στην ανατολική Τουρκία, καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό.

Με τον Τούρκο Πρόεδρο επικοινώνησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και την αλληλεγγύη των Ελλήνων στον τουρκικό λαό.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα μας, είναι έτοιμη να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, εφόσον ζητηθεί από τη γειτονική χώρα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δήλωσε ότι θα ληφθούν «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για την αποστολή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This