Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Η Γαλλία συνεχίζει να «σταυρώνει» την Τουρκία για την… ψευτοσυμφωνία με την Λιβύη

«Ψευτοσυμφωνία» χαρακτήρισε το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης ο Γάλλος πρέσβης Πατρίκ Μεζονάβ, αποκαλώντας ταυτόχρονα την Ελλάδα «σημαντικό εταίρο» και δηλώνοντας ευθέως πως η Γαλλία θα βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου στην προσπάθεια υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους έναντι των απειλών της Τουρκίας.

Με αφορμή τον κατάπλου του γαλλικού ελικοπτεροφόρου Dixmude στο λιμάνι του Πειραιά, για να λάβει μέρος στην πολυεθνική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος», ο Γάλλος πρέσβης αναφέρθηκε στην πολύ καλή αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα.

Δείτε επίσης: Οκτώ νεκροί από φωτιά που ξέσπασε σε ξύλινα πλωτά σπίτια στον ποταμό Τενεσί! (video)

«Είναι γεγονός πως η Τουρκία επιδεικνύει έναν μεγάλο ακτιβισμό στην ανατολική Μεσόγειο και τίθεται θέμα να δούμε τις πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη συμπεριφορά. Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ (σ.σ.: την Τουρκία), η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που είναι αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο.

Μιλάω συγκεκριμένα για την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης με τη Λιβύη, το οποίο εμείς οι Γάλλοι, διά στόματος του προέδρου μας Εμανουέλ Μακρόν, έχουμε δηλώσει ότι είναι άκυρο και δεν ισχύει. Είναι μια σαφής παραβίαση του Δικαίου της θάλασσας, μια ψευτοσυμφωνία εις βάρος κυπριακών και ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, οπότε τη θεωρούμε ως μη γενόμενη και πλήρως και απερίφραστα καταδικαστέα» τόνισε ο Π. Μεζονάβ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ