Άνδρας από την φυλή των Μασάι αποφάσισε να γίνει… ιερέας

Must Read

Στην αγκαλιά της Ορθοδοξίας έχει βρει καταφύγιο ένας άνδρας από τη φυλή των Μασάι της Τανζανίας και μάλιστα όχι μόνο ως πιστός -που ήδη είναι-, αλλά ως ιερέας! Ο φύλαρχος της φυλής, που είναι ξακουστή για τις πολεμικές αρετές της, είχε έρθει κοντά στην ορθόδοξη πίστη και τελικά αποφάσισε να δώσει όλες του τις δυνάμεις στη διάδοσή της.

Όπως έκανε γνωστό ο μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως και Τανζανίας κ. Δημήτριος που μεταφέρει την αλήθεια και κάνει γνωστό τον λόγο του Θεού στην ανατολική Αφρική, ο νεαρός από την αφρικανική φυλή αποφάσισε να γίνει ενεργό μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας και να χειροτονηθεί ο πρώτος ιερέας Μασάι.

ΜΑΣΑΙ ΙΕΡΕΑΣ

Αυτό αποδεικνύει το σημαντικό ιεραποστολικό έργο που έχει ο μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως, ο οποίος κάνει περιοδείες ακόμα και στις ζούγκλες της Αφρικής για να μεταφέρει το μήνυμα του Ιησού Χριστού.

Ταυτόχρονα, ο μητροπολίτης που έγινε ιεραπόστολος με παρότρυνση του αγίου Παϊσίου, ενώ είχε βρεθεί και στο πλευρό της Μητέρας Τερέζας υπηρετώντας τον συνάνθρωπο, προσπαθεί να ανακουφίσει τις ανάγκες που υπάρχουν στην Τανζανία των 50.000.000 κατοίκων, όπου δύο στα τέσσερα παιδιά πεθαίνουν από τον ιό του HIV.

«Η αγάπη τον οδήγησε σε αυτήν την επιλογή»

Για την ιστορία που οδήγησε στην απόφαση του Μασάι να γίνει χριστιανός και να χειροτονηθεί ιερέας μίλησε συγκινημένος στην «Ορθόδοξη Αλήθεια».

«Η αγάπη τον οδήγησε σε αυτήν την επιλογή» τόνισε ο σεβασμιότατος και εξήγησε πως «σε μία από τις πολλές επισκέψεις αγάπης στην ανατολική Τανζανία, εκεί όπου ζουν μεγάλες κοινότητες των πρωτόγονων Μασάι, καθώς μοιράζαμε τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό, διέκρινα με πόνο ψυχής να πλησιάζει ένα μικρό ταλαιπωρημένο παιδάκι περίπου πέντε ετών, το οποίο είχε μόνο ένα πόδι και από την άλλη μεριά είχε μία μεγάλη ξύλινη πατερίτσα.

ΜΑΣΑΙ ΙΕΡΕΑΣ

Όταν έφτασε κοντά μου, το πήρα στην αγκαλιά μου και κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς του πήγαμε στην πρωτεύουσα, όπου του βάλαμε πρόσθετο μέλος με την οικονομική ενίσχυση δωρητών από την Ελλάδα. Από εκείνη την ημέρα το θλιμμένο παιδί μπορεί να χαμογελά, να παίζει, να τρέχει, να πηγαίνει στο σχολείο και στην εκκλησία.

Αυτή η μέριμνα για το παιδί αυτό έγινε η αφορμή να βαπτιστούν περισσότεροι από 600 Μασάι, ανάμεσά τους και ο φύλαρχος, ο Ηλίας, τον οποίο κρίναμε κατάλληλο να χειροτονηθεί ιερέας.

Θα είναι ο πρώτος ιερέας Μασάι, από τις τελευταίες πρωτόγονες φυλές της αφρικανικής ηπείρου. Έγινε αναγνώστης και υποδιάκονος και πολύ σύντομα θα τον χειροτονήσουμε διάκονο και ιερέα με τις ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου».

Δυο ορφανοτροφεία και ένα μαιευτήριο

Ο σεβασμιότατος σημειώνει ακόμη πως, όταν ανέλαβε τη μητρόπολη, βρήκε μια ιεραποστολική εκκλησία και 300 ορθόδοξους Αφρικανούς.

ΜΑΣΑΙ ΙΕΡΕΑΣ

«Από τότε έχουμε κάνει συνολικά 200 έργα. Έχουμε βαπτίσει 60.000 ιθαγενείς -ανάμεσά τους 8.000 μουσουλμάνους και περισσότερους από 1.100 της φυλής Μασάι- ενώ έχουν χτιστεί 35 ναοί. Σήμερα έχουμε καταφέρει να λειτουργούν οκτώ σχολεία στα οποία φοιτούν 12.000 παιδιά και 11 κλινικές, ενώ καθημερινά προσφέρουμε συσσίτιο σε 250 παιδιά».

Δείτε επίσης: Δεκάδες fake news τροφοδοτούν το φόβο και τη σύγχυση για τον κορωνοϊό

Το πολυσχιδές έργο της μητροπόλεως περιλαμβάνει, επίσης, δύο ορφανοτροφεία -και ετοιμάζεται ακόμη ένα-, ένα μαιευτήριο για τις μέλλουσες μητέρες που πάσχουν από HIV, καθώς επίσης και δύο ιεραποστολικά κέντρα, ενώ πραγματοποιούνται συχνά σεμινάρια όπου τα παιδιά εκπαιδεύονται και για την περίπτωση που θα θελήσουν να γίνουν ορθόδοξοι ιερείς.

ΜΑΣΑΙ ΙΕΡΕΑΣ

Παράλληλα, με 80 γεωτρήσεις που έκανε η Εκκλησία εξασφάλισε νερό σε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους, που αντιμετώπιζαν το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, τη λειψυδρία.

ΜΑΣΑΙ ΙΕΡΕΑΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This