Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Λύτρα 200.000 ευρώ έδωσε σε χάκερ το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ

Λύτρα αξίας 200.000 ευρώ πλήρωσε σε χάκερ το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία, όπως αποκάλυψε το ίδιο για να ξεμπλοκάρει τα συστήματα υπολογιστών του μετά από μια κυβερνοεπίθεση στις 24 Δεκεμβρίου.

Ο αντιπρόεδρος του ολλανδικού Πανεπιστημίου, Νικ Μπος δήλωσε ότι το ίδρυμα αποφάσισε να πληρώσει τα λύτρα, αφού εξέτασε τις εναλλακτικές, οι οποίες θα ήταν μεταξύ άλλων να ξαναστήσει από την αρχή ολόκληρο το δίκτυο πληροφορικής του.

«Η ζημιά της επίθεσης στη δουλειά των μαθητών, των επιστημόνων, του προσωπικού, καθώς και στη συνέχιση του ιδρύματος, δύσκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή», δήλωσε.

Δείτε επίσης: Χιονοστιβάδα άφησε πίσω της 26 νεκρούς και 53 τραυματίες στην Τουρκία (video)

Ο Μπος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αποκάλυψε όσα γνωρίζει το Πανεπιστήμιο για την παράνομη διείσδυση, όπως την αρχική παραβίαση που οδήγησε ένα μέλος του προσωπικού να κάνει κλικ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing e-mail) ένα μήνα νωρίτερα.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας, που βοήθησε το πανεπιστήμιο στις εργασίες ανάκτησης ταυτοποίησε τους χάκερ ως την TA505, μια ρωσόφωνη εγκληματική οργάνωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ