Φούντωσαν οι φήμες για πραξικόπημα στην Τουρκία – Τι δήλωσε ο πρόεδρος των «γκρίζων λύκων»

Must Read

Οι φήμες περί νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία, που οδήγησαν και τον Ερντογάν στο να δώσει εντολή για 700 νέες συλλήψεις σήμερα, έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη γειτονική χώρα.

«Η φήμη για το πραξικόπημα είναι αχαριστία προς τον λαό. Αν υπάρχουν κάποιοι που σχεδιάζουν πραξικόπημα και θέλουν να στρέψουν τα όπλα εναντίον του λαού να ξέρουν πως δεν θα πετύχουν, αν δεν χύσουν το αίμα των 82 εκατομμυρίων Τούρκων» δήλωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, πιο γνωστού στους Έλληνες ως «Γκρίζοι Λύκοι».

«Παίζεται ένα άγριο παιχνίδι στην πλάτη της Τουρκίας» τόνισε ο ίδιος, και συνέχισε:

«Σε μια κατά παραγγελία έκθεση ενός think tank, με χορηγούς το Πεντάγωνο και τη CIA, διατυπώνεται με άθλιο τρόπο το ενδεχόμενο ενός πραξικοπήματος δήθεν εξαιτίας της ανησυχίας που υπάρχει στα μεσαία κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του AKP, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε: «Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα κι έχει αποδείξει πως είναι πιστός στη δημοκρατία».

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Τούρκος συνταγματολόγος, Abdülkadir Selvi, είχε γράψει πως οι φήμες για μία νέα πιθανή απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια στο ΑΚΡ αποσκοπούν στη δημιουργία ενός πολιτικού χάους στη χώρα και στην αναζωπύρωση της κυριαρχίας του στρατού στην πολιτική.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This