Πέμπτη 17/6/2021

Φούντωσαν οι φήμες για πραξικόπημα στην Τουρκία – Τι δήλωσε ο πρόεδρος των «γκρίζων λύκων»

Οι φήμες περί νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία, που οδήγησαν και τον Ερντογάν στο να δώσει εντολή για 700 νέες συλλήψεις σήμερα, έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη γειτονική χώρα.

«Η φήμη για το πραξικόπημα είναι αχαριστία προς τον λαό. Αν υπάρχουν κάποιοι που σχεδιάζουν πραξικόπημα και θέλουν να στρέψουν τα όπλα εναντίον του λαού να ξέρουν πως δεν θα πετύχουν, αν δεν χύσουν το αίμα των 82 εκατομμυρίων Τούρκων» δήλωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, πιο γνωστού στους Έλληνες ως «Γκρίζοι Λύκοι».

«Παίζεται ένα άγριο παιχνίδι στην πλάτη της Τουρκίας» τόνισε ο ίδιος, και συνέχισε:

«Σε μια κατά παραγγελία έκθεση ενός think tank, με χορηγούς το Πεντάγωνο και τη CIA, διατυπώνεται με άθλιο τρόπο το ενδεχόμενο ενός πραξικοπήματος δήθεν εξαιτίας της ανησυχίας που υπάρχει στα μεσαία κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του AKP, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε: «Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα κι έχει αποδείξει πως είναι πιστός στη δημοκρατία».

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Τούρκος συνταγματολόγος, Abdülkadir Selvi, είχε γράψει πως οι φήμες για μία νέα πιθανή απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια στο ΑΚΡ αποσκοπούν στη δημιουργία ενός πολιτικού χάους στη χώρα και στην αναζωπύρωση της κυριαρχίας του στρατού στην πολιτική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ