ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΔυστοκία στην επικύρωση της συμφωνίας για εκεχειρία στην Γάζα - Προσκόμματα και παρεμβάσεις

Δυστοκία στην επικύρωση της συμφωνίας για εκεχειρία στην Γάζα – Προσκόμματα και παρεμβάσεις

Η διαφωνία αναμένεται να επιλυθεί σύντομα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Διαφωνίες και εμπόδια καθυστερούν την επικύρωση από την κυβέρνηση Νετανιάχου της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας. Ισραήλ και Χαμάς συνομολόγησαν έπειτα από 15 μήνες σε εκεχειρία, με τους όρους να συμπεριλαμβάνουν την απελευθέρωση ομήρων εκατέρωθεν.

https://exchange.glomex.com/video/v-d73jn8iml2e1?integrationId=40599w17mbz7o7uw

 

Ωστόσο, το  βράδυ της Πέμπτης αμερικανικά και ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα προσκόμματα έχουν αρθεί και το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Μπένιαμιν Νετανιάχου θα συγκληθεί την Παρασκευή για να επικυρώσει την συμφωνία.

Νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε την Χαμάς ότι υπαναχωρεί από σημεία της συμφωνίας εκεχειρίας και για τον λόγο αυτόν ανεβλήθη η διαδικσία έγκρισης, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κώλυμα αφορά στα ονόματα των Παλαιστίνιων κρατουμένων, των οποίων την αποφυλάκιση ζητά η Χαμάς σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση ομήρων από την Γάζα. Η εν λόγω διαφωνία αναμένεται να επιλυθεί σύντομα, δήλωσε νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος.

Εκκρεμή ζητήματα έχουν επιλυθεί και η συμφωνία έχει σφραγιστεί, ανέφερε ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Μπαράκ Ραβίντ, επικαλούμενος αμερικανική πηγή.

https://exchange.glomex.com/video/v-d73mrvbvfk8x?integrationId=40599w17mbz7o7uw

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης