Με… δελτίο ψωνίζουν (και) οι Βρετανοί στα σούπερ μάρκετ λόγω κορωνοϊού

Must Read

Ο πανικός που επικρατεί και στη Μεγάλη Βρετανία εξαιτίας του κορωνοϊού ανάγκασε τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, την Tesco, να βάλει δελτίο στην πώληση ορισμένων προϊόντων, όπως ζυμαρικά, γάλα σε σκόνη, κονσέρβες λαχανικών, υγρά μαντιλάκια και αντιβακτηριδιακά τζελ, καθώς τα προϊόντα αυτά παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις.

Κάθε καταναλωτής θα μπορεί να προμηθεύεται έως πέντε προϊόντα από τη λίστα με τα «απαγορευμένα». Ο περιορισμός στις πωλήσεις των παραπάνω προϊόντων αφορά και τις διαδικτυακές πωλήσεις. Εκπρόσωπος της αλυσίδας δήλωσε ότι η διοίκηση είναι σε συνεννόηση με τους προμηθευτές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε ολόκληρη τη χώρα θα παραμείνουν γεμάτα, παρά την αυξημένη ζήτηση.

Δείτε επίσης: Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς Βόρεια Ιταλία λόγω κορωνοϊού

Ανάλογους περιορισμούς στις πωλήσεις έβαλε και η μεγάλη αλυσίδα φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων Boots, η οποία επιτρέπει στους πελάτες της να αγοράζουν μόνο δύο μπουκάλια απολυμαντικά χεριών ανά άτομο. Στο μεταξύ, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων Τζορτζ Γιούστις συναντήθηκε χθες με τους επικεφαλής των σούπερ μάρκετ και των εμπόρων, από τους οποίους ζήτησε «τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που μπορεί να βρεθούν σε απομόνωση».

Σύμφωνα, πάντως, με πρόσφατη έρευνα του Retail Economics, ένας στους 10 καταναλωτές στη Βρετανία το τελευταίο διάστημα στοκάρει προϊόντα, είτε αυτά είναι τρόφιμα είτε φάρμακα. Σύμφωνα με τον δρα Άντριου Πότερ του Cardiff Business School, ο οποίος μίλησε στο BBC, έως την ερχόμενη εβδομάδα τα ράφια των σούπερ μάρκετ, που έχουν αδειάσει, θα είναι και πάλι γεμάτα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This