ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΗ Αίγυπτος θα παρουσιάσει το σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας στην αραβική σύνοδο την Τρίτη

Η Αίγυπτος θα παρουσιάσει το σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας στην αραβική σύνοδο την Τρίτη

Θα αναζητήσει διεθνή υποστήριξη και χρηματοδότηση για την επιτυχή εφαρμογή του

Ο υπουργός των Εξωτερικών της Αιγύπτου, Μπαντρ Αμπντελάτι, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι το σχέδιο ανοικοδόμησης της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο διασφαλίζει ότι οι Παλαιστίνιοι θα παραμείνουν στα εδάφη τους, έχει καταρτιστεί και θα παρουσιαστεί στην έκτακτη αραβική διάσκεψη στις 4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο, το σχέδιο δεν θα είναι καθαρά αιγυπτιακό ή αραβικό, αλλά θα αναζητήσει διεθνή υποστήριξη και χρηματοδότηση για την επιτυχή εφαρμογή του.

«Θα πραγματοποιήσουμε εντατικές συνομιλίες με μεγάλες χώρες δωρητές μόλις εγκριθεί το σχέδιο στην επικείμενη Αραβική Σύνοδο Κορυφής» ανέφερε ο Αμπντελάτι σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Επίτροπο της ΕΕ για την Μεσόγειο, Ντουμπράφσκα Σουιτσα.

Τόνισε, δε, ότι ο ρόλος της Ευρώπης, ειδικά στην οικονομική πτυχή της ανοικοδόμησης του κατεστραμμένου από τον πόλεμο θύλακο, είναι κρίσιμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση για την επόμενη ημέρα στην Γάζα περιλαμβάνει την δημιουργία «ασφαλών περιοχών», όπου οι Παλαιστίνιοι θα μπορούν να ζουν ενόσω αιγυπτιακές και διεθνείς κατασκευαστικές εταιρείες αποκαθιστούν τις υποδομές της Λωρίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://exchange.glomex.com/video/v-d85v8l44u7cx?integrationId=40599w17mbz7o7uw

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης