Τετάρτη 23/6/2021

Ο κορωνοϊός «απογείωσε» Facebook και Instagram αλλάζοντας τις… σχέσεις! Η νέα μόδα του sexting, του… ροζ FaceTime και οι κίνδυνοι

Κάτι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων, κάτι ο φόβος και η υπερβολή και το φλογερό ταμπεραμέντο που διακρίνει τους μεσογειακούς λαούς έκανε ακόμα και τους πιο δύσπιστους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να ενδώσουν στον νέο τρόπο «ερωτικής» επικοινωνίας που μέχρι σήμερα έστελναν στο… πυρ το εξώτερον!

Το ιδιαίτερα δημοφιλές facebook αν ήταν επι πληρωμή πλατφόρμα σίγουρα θα είχε… ξεπουλήσει μια και τόσο το messenger όσο και το face time γνωρίζουν μία αύξηση που αγγίζει το 170%! Το ίδιο συμβαίνει όμως και με την προσωπική επικοινωνία (private message) μέσω της άλλης δημοφιλούς πλατφόρμας, του Instagram!

Έτσι η πλατφόρμα-κολοσσός ενεργοποίησε 2 βοηθητικούς πανίσχυρους servers (τους έχει πάντα σε αναμονή για την περίπτωση εκλογών, μεγάλων πολιτικών γεγονότων κλπ.) διότι πριν από λίγες ώρες βρέθηκε στο όριο του κρασαρίσματος!

Διαβάστε επίσης: Κινέζοι επιστήμονες: Ο κορωνοϊός προκαλεί ζημιά στους όρχεις και αποδυναμώνει το σπέρμα

Η ευχάριστη και διασκεδαστική πλευρά όμως, κρύβει και παγίδες, μια και αυτή η κατάσταση είναι «βούτυρο στο ψωμί» των χάκερς οι οποίοι είναι επί ποδός ώστε να υποκλέψουν τις τρυφερές αυτές συνομιλίες αλλά και το οπτικοακουστικό υλικό με το οποίο θα μπορέσουν να εκβιάσουν επώνυμους και όχι μόνο!

Και αυτό βέβαια έχει σημάνει συναγερμό και στα κεντρικά γραφεία της Facebook η οποία δεν μπορεί να αντέξει μια  ακόμα επίθεση για κενό στην ασφάλεια μετά το σάλο που προκλήθηκε στην υπόθεση της Cambridge Analytica.

Η δυνατότητα «απόκρυψης συνομιλιών» και κρυπτογραφημένης επικοινωνίας είναι ακόμα σε…. εφηβικό στάδιο μια και μέχρι σήμερα η Facebook δεν είχε αντιμετωπίσει την έκρηξη χρήσης αυτών των μέσων επικοινωνίας και μάλιστα με… ευαίσθητο περιεχόμενο!

Οπότε η προσοχή είναι απαραίτητη και αν έχετε να «κρύψετε» κάτι… ξανασκεφτείτε το!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ